Aalters fitnesscentrum herbergt ook groepspraktijk

000000carlaHet is een veel gehoord verhaal vandaag:  om hun toekomst veilig te stellen moeten ondernemingen streven naar nieuwe en verregaande vormen van samenwerking. Dat is ook wat in Aalter gebeurt in het recent verhuisde fitnesscentrum Okinawa dat onder leiding staat van Jo Van Nevel en waarin ook een groespraktijk met verschillende disciplines is ondergebracht die een gezonde levensstijl promoten.

Podologe Carla Franco organiseert er de komende dagen infosessies over podologie. “Ik ben oorspronkelijk afgestudeerd als kinesitherapeute, nadien nog verder gespecialiseerd in de manuele therapie”, legt Carla Franco uit. “Vanuit het werkveld kreeg ik meer en meer interesse in sportbiomechanica, loopanalyse, enzovoort. Dus ben ik opnieuw gaan studeren en heb ik mijn bachelor in de podologie behaald.  Een vijftal jaar geleden heb ik mijn privé-praktijk verhuisd naar een groepspraktijk in Aalter, waar ik ook woon. De groepspraktijk is gelegen in fitnesscenter “Okinawa”. Die naam verwijst naar het Japanse eiland Okinawa, dat het hoogste percentage honderdjarigen ter wereld heeft, als gevolg van een gezonde levensstijl. Het is die levensstijl of manier van leven die wij in de fitness en groepspraktijk met een zestal disciplines waaronder podologie, sportmassage en bewegingsanalyse  promoten.”

Carla Franco is ervan overtuigd dat niet alleen sporten en bewegen helpt om het lichaam gezond te houden, maar ook een multidiscipliainre aanpak. “In september/oktober 2014 deden we bijvoorbeeld mee aan een internationaal rugonderzoek waarbij 100 mensen een rugscreening ondergingen, en na een 4-tal weken sport en aangepaste oefeningen opnieuw getest werden.”

Op 10,12 en 14 februari geeft Carla Franco ook telkens een informatieve sessie onder de naam “podologie in de praktijk”om collega’s kinesisten, osteopaten, sporttrainers en anderen kennis te laten maken met wat het allemaal inhoudt. “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen specialisatie heeft, maar dat we vooral meer moeten kunnen samenwerken en doorverwijzen waar nodig. Dat is uiteindelijke de beste manier om patiënten te helpen. Door als collega’s meer met elkaar te communiceren en kennis te hebben van elkaars domein kunnen we onze patiënten beter en gerichter helpen. Die kruisbestuiving moet mensen ook meer doen bewegen en dat is dan weer goed voor Okinawa.”