PIC_201007_Mewa_Handwerk_Move_2

MEWA lanceert nieuwe collectie werkkledij

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf MEWA is gespecialiseerd in werkkleding en is een van de marktleiders op het vlak van textielsharing. Ze lanceren nu de nieuwe collectie MEWA MOVE die naast een professionele look ook een comfortabele pasvorm met vele handige zakken heeft.

De MEWA Move- werkkleding sluit nauw aan op het lichaam maar volgt toch elke beweging, bij het strekken, bukken én knielen. Alle kledingstukken hebben voldoende binnen- en buitenzakken met versterkte zakbodems zodat er ook klein materiaal voor dagelijks gebruik in kan worden opgeborgen. Drukknopen en ritssluitingen zijn aan het zicht onttrokken. De collectie bestaat momenteel uit een jas, een werkbroek en een tuinbroek in de favoriete kleuren van vaklui en productiemedewerkers. Nog andere kledingstukken zijn in ontwikkeling.

De  moderne kleding biedt MEWA volgens het principe van de textielsharing te huur aan: elke medewerker krijgt meerdere persoonlijke outfits. Volgens het afgesproken leverritme wordt de gedragen kleding door MEWA opgehaald en wordt de gewassen kleding opnieuw aangeleverd. Alle MEWA-vestigingen waar de werkkleding wordt gewassen, dragen het wfk-label voor textielhygiëne. “Ook de kleding van een monteur wassen wij zo hygiënisch dat hij er in theorie mee aan de slag kan in de voedingsindustrie”, zegt Matthias Zoch, hoofd milieu- en procestechniek bij MEWA.

Ook MEWA Move kan men gebruiken zonder de kleding zelf te bezitten: elke medewerker krijgt meerdere persoonlijke outfits. Volgens het afgesproken wisselritme wordt de gedragen kleding door MEWA opgehaald en wordt de gewassen kleding opnieuw aangeleverd.