Fashion garden liggend

Starter van de week: An Jaspers opent met Fashiongarden Boutique nieuwe winkel

LIER – Na een lange carrière in de modewereld startte An Jaspers (42) bijna drie jaar geleden in Lier met haar eigen boetiek met dameskleding. Ze verhuisde tijdens de coronacrisis naar een nieuw pand en op 19 september opende ze in de Kleine Antwerpsestraat 56 de nieuwe Fashiongarden Boutique.

An Jaspers kent de modewereld door en door. Ze was onder andere aan de slag als product developer en ze ontwikkelde nieuwe stoffen. Bij de ondertussen failliete Mechelse modegroep FNG was fabric coördinator. Daarna was ze gedurende 13 jaar manager voor een retailketen en had ze de verantwoordelijkheid over 16 winkels. Ze werkte ook in Italië.

Daar heb ik alles geleerd. Ik heb er vooral de Nederlandse filosofie opgepikt die gericht is op beleving. Ik leerde er inkopen en cijfers analyseren. Textiel is mijn passie maar toch raakte mijn honger niet gestild. Ik wou liever met en voor mensen werken en dus heb ik drie jaar geleden de stap gezet om zelfstandige te worden”, vertelt An Jaspers.

Eerst had ze een relatief kleine winkel op het nummer 53 in de Kleine Antwerpsestraat. Met de opening van haar nieuwe boetiek op nummer 56 gaat ze van een winkeloppervlakte van 40 m² naar eentje van 130 m². Natuurlijk speelde ook de coronacrisis haar parten. “Maar ik vond dat ik met deze nieuwe winkel aan mijn toekomst kon bouwen. Je moet durven ondernemen en durven investeren. En in kleinere steden als Mechelen en Lier loopt het momenteel goed omdat mensen nog steeds de echt grote steden lieve mijden. De eerste drie weekends in mijn nieuwe zaak waren alvast voltreffers. Het openingsfeestje hebben we spijtig genoeg nog niet kunnen geven. Maar dat komt nog…”