Campagnebeeld

JCI Lier gaat sporten voor fonds Emma Deprince

LIER – JCI Lier,  de vereniging voor jonge ondernemende mensen tussen 18 en 40, is 1 oktober 2020 van start gegaan met het project ‘Heroes for Emma’. ‘Heroes for Emma’  daagt iedereen uit om de komende drie maanden de wereld rond te reizen. Niet in het echt maar virtueel.

Projectleider Tine Seuntjens (25) heeft ervoor gezorgd dat in deze tijden van afstand houden er toch samen kan gesport worden. De verschillende inschrijvingspakketten zorgen voor sponsoropbrengsten die worden gedoneerd aan het fonds Emma Deprince. Het ambitieuze doel is om op drie maanden 85.926 km af te leggen. Dit is de afstand om in vogelvlucht de wereld rond te gaan. Daarna worden Europese hoofdsteden waar JCI gehuisvest is virtueel bezocht.

Alle opbrengsten worden gedoneerd aan het fonds Emma Deprince. Deze stichting  is ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting en zet zich in voor de strijd tegen kinderarmoede in Lier. In samenwerking met de stad en OCMW wordt onder andere bijgedragen aan de schoolkosten van gezinnen die het moeilijk hebben. Het fonds is opgericht in naam van Emma Deprince die  in 1989 bij haar overlijden op 105-jarige leeftijd haar nalatenschap toevertrouwde aan de stad Lier.

‘Heroes for Emma’ is gestart op 1 oktober en loopt tot 31 december 2020. Iedereen kan meedoen door alle activiteiten (lopen, fietsen, wandelen, hinkelen, skiën,…) te registreren via sport- en gezondheidsapps zoals Fitbit, Strava, Google Fit, Apple Health, …  en te synchroniseren met de app MyVirtualMission. Het is zelfs al voldoende om  de smartphone op zak te hebben zodat de stappen naar de bakker in de ochtend meetellen. Deelnemen kan door  een sponsorticket te kopen in de ‘Heroes for Emma’  webshop en daarna online te registreren op MyVirtualMission of via de app.