Hopp Steps (2)

Hopp Steps is nieuwe aanbieder elektrische deelsteps in Mechelen

MECHELEN – Sinds dit weekend is Hopp steps actief als nieuwe aanbieder van elektrische deelsteps. Er wordt gestart met 70 steps.

De stad Mechelen verwelkomt een nieuwe aanbieder van elektrische deelsteps. “Deelsteps vormen een aanvullend aanbod in de deelmobiliteit van morgen en sluiten perfect aan bij de first- en last mile kilometers. Na de lancering van deelfietsen en -wagens is het nu de beurt aan de trottinette van de 21e eeuw: de elektrische deelstep op maat van onze stad,” klinkt het bij Mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke (VLD-Groen-M+).

De nieuwe deelsteps voor Mechelen zijn aangepast aan de kasseien van de historische binnenstad. Ze hebben extra veringen en grotere wielen voor een maximale schokabsorptie. Men werkt met verwisselbare batterijen zodat de herverdeling van de deelsteps op een duurzame manier gebeurd en geen extra verkeer aantrekt.

“We zijn bijzonder enthousiast om de deelsteps te lanceren in Mechelen, aangezien deze stad daad bij woord voegt en daadwerkelijk kiest voor een duurzaam mobiliteitsbeleid. De ambitie van Mechelen om de grootste deelstad van Vlaanderen te worden, ligt volledig in de lijn met wat we willen bereiken met Hopp: een nauwe samenwerking met de stad om zo de mobiliteitsdoelen van de stad te helpen realiseren”, aldus oprichter Kenny Vercruysse.

Om de veiligheid te garanderen start de Hopp applicatie steeds met een aantal veiligheidstips alvorens men kan vertrekken. Met een sterk remsysteem en ingebouwde verlichting is het de meest veilige step op de markt. Er is een gelimiteerde snelheid van 25km/u en 15km/u in de winkelstraat Bruul en omliggende straten.