Vismarkt 5

900 extra vlaggetjes in Mechelse winkelstraten

MECHELEN – In juli werden er al vlaggetjes gehangen aan de Vismarkt en Nauwstraat. Nu breidt de handelsvereniging Mechelen MeeMaken de actie uit in de Borzestraat en de Geitestraat.

 Vrijdag werden boven beide winkelstraten op een hoogte van 4 meter, vlaggenlijnen met witte vlaggen gehangen. De handelaars doen deze actie om samen meer sfeer en gezelligheid te creëren in de Mechelse binnenstad.

“Het zijn dezelfde soort vlaggenlijnen als die we op de Vismarkt en de Nauwstraat gebruiken. We hangen de vlaggen op zo’n vier meter boven de grond, hierbij kan optimaal gebruik gemaakt worden gemaakt van de ophangpunten voor de wapenvlaggen. We financieren de wimpels vanuit Mechelen MeeMaken. De kostprijs bedraagt zo’n € 2.650. Maar dat is een aanvaardbare kost om deze winkelstraatjes tussen de Bruul en de IJzerenleen op te fleuren”
, klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Er worden in de twee winkelstraten 45 lijnen met daaraan 20 witte vlaggetjes gehangen, goed voor een totaal van 900 vlaggetjes. De vlaggetjes zijn weersbestendig en kunnen dus ook indien gewenst in de winter blijven hangen.

“Handelaars die leuke initiatieven hebben in ons kernwinkelgebied, moedigen we altijd aan. Dat kan op velerlei manier zoals het geven van advies, mond- aan mond reclame of zelfs actief meehelpen zoals bijvoorbeeld flyeren. Daarnaast willen we altijd in de mate van het mogelijke goede initiatieven, financieel ondersteunen. Zeker in deze tijden is dat een welgekomen extra voor onze handelaars. Nu moeten we er voor elkaar zijn”, besluit Geert Milis.