Kanzi Apple

BelOrta biedt sinds deze week Belgische Kanzi-appel aan op de veiling

SINT-KATELIJNE-WAVER – Vanaf deze week biedt BelOrta opnieuw Belgische Kanzi aan. Deze topappel van eigen bodem staat bekend om haar knappe egaalrode blos, sappige bite en frisse, zoetzure smaak. Dankzij de zonnige zomermaanden kan Kanzi ook dit jaar prat gaan op een heerlijke smaak.

Kanzi is een clubappel die beantwoordt aan de allerstrengste kwaliteits- en smaakeisen. Kanzi koppelt een frisse, stijlvolle uitstraling aan een verrukkelijk uitgebalanceerde zoetzure smaak. Deze komt voort uit de unieke mix van zuurzoete Braeburn appels met sappige Gala appels, zijn ouders.

Dankzij haar perfect uitgebalanceerde smaak is Kanzi de gedroomde alleskunner in de keuken. De mogelijkheden om de appel in de keuken te gebruiken zijn eindeloos. Je vindt een aantal recepten op www.kanziapple.com/nl-be/kanzi-kitchen/

Uit recent onderzoek* blijkt dat meer dan 7 op 10 Belgische consumenten sinds de uitbraak van de COVID-19 (nog) vaker op zoek gaan naar fruit van eigen bodem. Ondanks alle goede wil ontbreekt het echter vaak aan de nodige kennis omtrent welke soorten lokaal zijn. Een heel seizoen lang zet BelOrta daarom de lokale origine van de Kanzi appel in de kijker op zowel radio- als digitale kanalen.