Kanaal met boot

Willebroek geeft lokale handel een injectie van 130.000 euro

WILLEBROEK – Ook op de Willebroekse lokale handelaars heeft corona een zware impact. Daarom werd onder meer het project van ‘De 12 werken van Willebroek opgestart’. Dat zijn twaalf gerichte acties om de gemeente weer op te starten. In afwachting van de afronding daarvan besliste het gemeentebestuur om de lokale economie een bijkomende injectie van €130.000 te geven.

Dat doet de gemeente via de ‘Personeelsbon’ vertelt schepen voor lokale economie Ilse Lenvain (N-VA). ”De personeelsleden van de gemeente en het OCMW van Willebroek krijgen een bedrag uitgekeerd in Personeelsbonnen. Het systeem is te vergelijken met dat van de eco-cheques, maar deze waardebonnen kunnen enkel worden uitgegeven bij de lokale handelaars.”

Eén van de voorwaarden is ook dat de ontvangende handelaar niet meer dan tien personeelsleden in dienst mag hebben. Op die manier kunnen de Personeelsbonnen dus enkel besteed worden bij de kleine zelfstandige in Willebroek. De Personeelsbon kan uitgegeven worden tussen 30 september 2020 en 7 juni 2021 bij de handelaars die zijn aangesloten bij handelaarsorganisatie Willebroek Winkelhart.

Volgens Schepen Lenvain is Willebroek Winkelhart de ideale partner omdat ze diep geworteld is in de Willebroekse lokale handel. “Om zoveel mogelijk handelaars te bereiken en te betrekken bij deze Personeelsbon, beslisten we samen met Willebroek Winkelhart dat elke Willebroekse handelaar tot het einde van 2021 gratis kan aansluiten bij de handelaarsvereniging. Die drempel nemen we dus helemaal weg.”