Online car auction

Starter van de week: Gyldenore veilt unieke wagens via website

MECHELEN / BONHEIDEN – Thomas Meuleman (28) en Kaspar Garabedian (28) zijn allebei gebeten door de autowereld. Bijna een jaar lang werkten ze aan hun website waarop ze unieke auto’s willen veilen in heel Europa. Half oktober vindt de eerste veiling plaats van Gyldenore plaats.

“Het idee voor zo’n online veiling voor auto’s kwam er door enkele slechte ervaringen die we hadden wanneer we een auto wilden kopen”, legt Thomas Meuleman uit. “We reageerden op een foto die we zagen op internet maar toen we de auto van dichtbij zagen merkten we vaak heel wat gebreken en moesten we onverrichterzake naar huis. De foto’s en de omschrijving op zo’n tweedehands websites zijn vaak onnauwkeurig of onvolledig.”

Actief in de autowereld
Thomas, die automotive management studeerde, werkt nog als vertegenwoordiger voor een automerk. Kaspar, die een achtergrond heeft in de marketing werkte ook voor een automerk. In november 2019 startten ze Gyldenore op en begonnen ze te bouwen aan hun veilingwebsite.

Unieke wagens
De wagens die ze via die weg willen verkopen zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. “Uniek betekent niet noodzakelijk exclusief”, drukt Kaspar ons op het hart. “Maar het gaat wel om speciale wagens. Dat kunnen oldtimers of youngtimers zijn, speciale modellen, wagens met heel weinig kilometers, enzovoort. Mensen die zo’n wagen willen verkopen plaatsen die op onze website en wij veilen die in heel Europa. Dat betekent dat er kan geboden worden op de wagen. Een auto wordt wellicht verkocht aan de prijs die de mensen er voor willen geven. Het unieke aan onze website is dat wij een heel gedetailleerde omschrijving geven met massa’s foto’s en eventueel zelfs met video’s waarop je de wagen ziet rijden. En voor wie dat echt wil kunnen we het zelfs regelen dat men de wagen kan zien.”

Online veiling
De wagens die Gyldenore wil veilen vinden ze voorlopig vooral in België, maar met de veiling bereiken ze wel heel Europa. In oktober gaat de eerste veiling van start. Kaspar en Thomas hebben voorlopig nog geen fysieke winkel of showroom. “Misschien komt dat er nog in de toekomst zodat we een aantal wagens kunnen tentoonstellen. Voorlopig is onze website de showroom. Wij spelen enkel de rol van tussenpersoon en vragen de koper 5% veilingkosten.”

Unieke auto’s gezocht
Kaspar en Thomas zijn nog steeds op zoek naar eigenaars die hun unieke wagen willen verkopen. “Omdat we klanten hebben over heel Europa is de kans groter dat een wagen verkocht wordt. Trouwens… tijdelijk doen we een actie waarbij de verkoper niks betaalt als zijn wagen niet verkocht geraakt.”