Vladimir en Lusine

Bloemenwinkel biedt een platform aan lokale ondernemers

MECHELEN – Begin september verhuisde bloemenzaak ‘Mijn boeketje’ van de Keizerstraat naar de Veemarkt in Mechelen. Dat was voor de uitbaters meteen de gelegenheid om te starten met een nieuw concept waarmee ze andere lokale handelaars willen steunen.

‘Mijn boeketje’, de bloemenwinkel van het echtpaar Lusine Muradyan (36) en Vladimir Voskanian (39) is al sinds 2017 in de Keizerstraat gevestigd. Begin deze maand verhuisden ze naar de Veemarkt. “Voordien was Bar Emma hier gevestigd. We hebben de ruimte grondig vernieuwd en ze opgedeeld in drie stukken: een bloemenzaak, een kleine exporuimte en een koffiehoek”, zegt Voskanian.

Naast bloemen, planten en plantendecoratie kan je bij ‘Mijn boeketje’ ook juweeltjes van de Mechelse ontwerpster Sorella kopen, koffie van de Mechelse Kaffefabrik en kunstwerken van Mechelse artiesten.

“Alles draait om de beleving en om duurzaamheid”, legt Lusine uit. Ze kopen bewust enkel bloemen die gekweekt zijn in Europa. “Afval hebben we niet of nauwelijks in onze winkel. De bloemen worden in papier verpakt, het groenafval wordt gecomposteerd en leveringen gebeuren met een elektrische wegen.”
Ook de samenwerking met andere lokale handelaars is onderdeel van het nieuwe concept. “In deze moeilijke tijden moeten we elkaar zoveel als mogelijk ondersteunen.”