Ann Van de Voorde (2)

IT-consultant wordt fotografe

BERLAAR – Ann Van de Voorde (27) uit Berlaar werkt als Data Protection Officer voor een aantal openbare besturen. Maar sinds augustus is ze in bijberoep ook fotografe, een hobby die uit de hand liep.

“Ik was vroeger ook altijd al geïnteresseerd in fotografie. Ik was altijd diegene die de foto’s nam op de feestjes. Maar ik heb er nooit iets mee gedaan”, zegt Ann Van de Voorde.
Ze is aan het werk als consultant en data protection officer voor een bedrijf dat vooral openbare besturen als klant heeft. Maar sinds begin augustus werd Ann ook zelfstandige in bijberoep.

“Dat is heel toevallig gekomen. Ik heb mij voorgenomen om elk jaar iets te doen wat ik graag doe. Ik volgde al eens een cursus voor sommelier en vorig jaar startte ik met een cursus fotografie. Ondertussen kreeg ik van vrienden af en toe de vraag om foto’s te komen nemen van een familiefeestje of een communie. Ik zette die foto’s vaak ook op mijn Instagram en Facebook-profiel en zo kwamen er steeds meer vragen. Toen ik voor het eerst de vraag kreeg om een trouwfeest te fotograferen, heb ik de stap gezet om zelfstandige te worden.”

Ondertussen staat het orderboekje van Ann Van de Voorde goed gevuld en heeft ze bijna ieder weekend een opdracht. “Ik doe vooral portretten van families of kinderen en trouwfeesten. Maar sinds kort ben ik ook gestart met opdrachten voor bedrijven en B2B-klanten.”

Het werk van Ann vind je terug op haar Instagramprofiel.