Whishy Infused

Gouden Carolus Whisky Infused opnieuw bekroond tot één van ’s werelds beste bieren

MECHELEN – Al voor de derde keer werd de Gouden Carolus Whisky Infused door een internationale jury verkozen tot ‘World’s Best Spirit Flavoured Beer. Ook in 2016 en 2017 won hetzelfde bier al een gouden medaille op de Worl Beer Awards.

Het is in totaal al de tiende gouden medaille die wordt toegekend aan Gouden Carolus Whisky Infused. Eigenaar van Brouwerij Het Anker, Charles Leclef, is zeer tevreden dat dit bier zowel individuele bierliefhebbers als professionele bierjury’s wereldwijd blijft verbazen en bekoren.
“Deze nieuwe bekroning doet veel deugd in moeilijke tijden voor de brouwerij en de biersector in het algemeen. Het is een mooie beloning voor alle inspanningen die onze medewerkers ook dit jaar hebben geleverd.”

Gouden Carolus Whisky Infused verenigt het beste van 2 familietradities, brouwen en distilleren: een krachtig, donker speciaalbier wordt verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Het resultaat is een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

Vorige week bracht de brouwerij nog een nieuw bier op de markt. ‘Funken’ is een bier met een licht gerookte mouttoets. “Deze gelimiteerde uitgave is de voorbode van onze gerookte whisky expressie die in 2021 op de markt komt. We hopen natuurlijk dat dit een even mooi verhaal mag worden, als vervolg op dit whisky & bier succes.”

Op Belgisch niveau (‘country winner’) waren er ook mooie bekroningen weggelegd voor Gouden Carolus Classic (Belgian Style Strong – Gold Medal) en Gouden Carolus Christmas (Herb & Spice – Gold Medal).
Ook brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk viel in de prijzen op de World Beer Awards. Duvel werd winnaar in de categorie World’s Best Pale Ale – Belgian Style Strong. Verder was er ook goud voor de Cherry Chouffe.