Shoppen

Elk Mechels gezin krijgt 20 euro aan Mechelbonnen

MECHELEN – In het kader van het corona relanceplan schenkt de stad Mechelen aan elk gezin Mechelbonnen ter waarde van 20 euro. Vanaf 1 oktober worden de bonnen verdeeld. Met zo’n bon kunnen Mechelaars tot 31 maart 2021 terecht bij de lokale handelaars en horeca.

Het doel van de Mechelbonnen is om de lokale handel en horeca te steunen door de koopkracht van de inwoners te verhogen. Volgens burgemeester Alexander Vandersmissen (VLD-Groen-M+) moeten de bonnen ons terug goesting geven in Mechelen. “Hij is bedoeld om lokaal te spenderen, in de stad of in onze dorpen. Het is een win-win. Deze cadeaubon is een welgekomen surplus voor alle Mechelaars waarmee zij op hun beurt de ondernemende Mechelaars kunnen ondersteunen.”

De stad rekent erop dat een veelvoud van het geïnvesteerde bedrag terugvloeit naar de lokale economie. De bonnen worden pas in oktober verdeeld omdat de huidige maatregelen te beperkend zijn om te funshoppen. De Mechelaars krijgen een brief met daarin de bonnen. De totale waarde per gezin bedraagt € 20: twee bonnen van € 5, geldig bij besteding van minimaal 10 euro en één bon van € 10, geldig bij besteding van minimaal 20 euro. De bonnen kunnen uitgegeven worden tot en met 31 maart van volgend jaar.

“Dit betekent concreet dat inwoners bijvoorbeeld € 20 dienen te besteden om € 10 euro te betalen. Dat is een voordeel voor zowel onze inwoners als voor onze lokale handel en horeca. Voor onze lokale handel en horeca zal dat een welgekomen ondersteuning zijn, aangezien de braderie in oktober niet kan doorgaan”, zegt Economieschepen Greet Geypen (VLD-Groen-M+).

Er is ook een sociale dimensie aan dit initiatief want inwoners die deze cadeaubonnen zelf niet gebruiken maar wensen te schenken aan minderbedeelde Mechelaars, kunnen ze deponeren in het Sociaal Huis of in een bus aan de balie van het Huis van de Mechelaar. De bonnen zullen door het sociaal huis verdeeld worden binnen het netwerk tegen kansarmoede.

Mechelse handel- en horecazaken – ook deze uit de deelgemeenten – kunnen zich nog altijd inschrijven. Dit kan online via www. www.mechelenbon.mechelen.be/organisatie-aanmelden.