Toerisme

Mechels stadsbestuur ondersteunt verblijfstoerisme

MECHELEN – Bij het begin van de zomer lanceerde de stad Mechelen al een campagne waarbij bezoekers aan de stad die twee hotelnachten boekten er een derde gratis bij kregen. Om het verblijfstoerisme nog meer te steunen wordt dat aanbod nu aangepast tot één nacht boeken en een tweede gratis.

Bovendien verdeelt de stad ook ‘prikkelpakketten’ met kortingbons voor toeristische attracties en Mechelse specialiteiten.
Ondanks een veelbelovende start zorgde de tweede golf van het coronavirus voor minder verblijfstoerisme. Volgens schepen van Toerisme Björn Siffer (VLD-Groen-M+) werden er tijdens de eerste campagne 900 nachten geboekt waarvan er 300 werden betaald door de stad.

“Toen de provinciale maatregelen en de mondmaskerplicht werden ingevoerd, werd de communicatie rond de campagne stopgezet”, zegt de schepen. “Nu die maatregelen minder streng zijn werd de campagne aangepast. Wie nu een hotelnacht boekt in Mechelen, krijgt er een tweede nacht gratis bovenop. Het arrangement omvat de overnachtingen, het ontbijt en een gratis Prikkelpakket.”

“Toerisme is heel belangrijk. Het doet onze stad bruisen, houdt onze geschiedenis in leven en creëert kansen voor ondernemers, die er ook weer bovenop proberen te geraken na de coronacrisis.”

www.visitmechelen.be/1000gratisnachten