Anja Vervloesem

De ‘Out of Office’ van Anja Vervloessem van Good2B: De Margriet, Porsche 911 Targa, Nina Derwael en Madonna

MECHELEN – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Wat zijn hun favoriete restaurants? Waar gaan ze op vakantie? Welke auto zouden ze graag in hun garage hebben? Wat zijn hun favoriete platen? Waar hebben ze een bloedhekel aan?

In deze reeks laten we vandaag Anja Vervloessem van schoonheidssalon Good2B aan het woord. Anja is een bekende ondernemer in de regio Mechelen. In har zaak aan het Sint-Romboutskerkhof specialiseert ze zich onder andere in huidbehandeling. Geen overbodige luxe met de hittegolf en een brandende zon. Daarnaast is zij ook de echtgenote van Stefaan Van Thielen, voormalig CEO van Continental in Mechelen. Vandaag geeft Anja ons een inkijk op haar dagelijks leven.

Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?
Een afspraak verzetten voor een etentje zou ik niet direct doen, dat ligt niet in mijn aard.  Het gezelschap, de sfeer en uiteraard het eten bepalen of het leuk is of niet.  Bij brasserie ‘De Margriet’ in de Bruul in Mechelen gaan we geregeld iets eten. Uitbater Bill is trouwens onze schoonzoon en die heeft daar echt iets moois van gemaakt. Verder vind ik het belangrijk om mijn klanten die een eigen restaurant of brasserie hebben, te steunen.  Het fonduehuisje die Broederkes, The Chick, Chalex eetcafe, Lief… allemaal leuke adresjes hier in Mechelen.

Waar ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?
Ik koop het liefst bij mijn klanten die hun eigen onderneming of winkel hebben. Er is niets zo fijn als elkaar iets gunnen. Verder heb ik bij Good2B onder andere gekozen voor de scheerproducten van Men3, 100% zuiver én Belgisch. Ontwikkeld door Katleen Vrombaut, een super gedreven onderneemster waarmee ik intussen ook bevriend ben. Maar ook onze zonneproducten van Things By Dings zijn Belgisch en ontwikkeld door een topper die ik intussen al 10 jaar ken, Ciska Dings.

Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?
Een Porsche 911 Targa 4.  Een mens mag eens dromen hé

Op welke leeftijd wil je het roer van je onderneming doorgeven?
Daar ben ik nog helemaal niet mee bezig.  Mijn hoofd zit nog vol ideeën en zolang ik een goed evenwicht behou is dat prima zo.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?
Strijken… gelukkig dat er strijkateliers bestaan.

Met welke ondernemer (M/V) zou je een Blind Date wel zien zitten?
Met Stefaan Van Thielen (ex Continental) maar daar heb ik al 23 jaar een date mee.

Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?
Als ik zie welke prestaties Nina Derwael aan de brug met ongelijke leggers neerzet, daar word ik stil van.  Ik denk dan wel eens terug aan de tijd toen ik als klein meisje turnlessen volgde. Maar ik had zo veel andere interesses en kon me niet op het turnen alleen focussen. Al die andere leuke dingen opgeven, zag ik niet zitten.

Welk nummer staat op de eerste plaats in jouw top 100 allertijden?
Ik heb wel meerdere nummers die al eens op de eerste plaats hebben gestaan.  Hangt echt af van het moment en de stemming.  Dat kan gaan van Caruso (Dalla & Pavarotti), In the air tonight (Phil Collins), Suzanne (Yasmine & Frank Boeyen), En dans (Clouseau) tot Express Yourself (Madonna)

Over welk onderwerp zou je een boze lezersbrief naar een krant durven sturen?
Boze brieven zijn niet zo mijn ding omdat ze geen oplossingen creëren.

Hoeveel % bedraagt de kans dat je ooit op een verkiezingslijst zult belanden?
Denk niet dat een politieke carrière voor mij is weggelegd.  Ik zou daar het geduld niet voor hebben.  Als je ziet hoe lang het vaak duurt voordat er beslissingen worden genomen omdat ook iedereen zijn zegje moet doen.

Waar mag je vakantiehuis staan als je wint met de Nationale Loterij?
Er zijn al zo veel ongelooflijk mooie vakantiehuisjes op deze wereld en ik heb niet perse de behoefte om er zelf een te bezitten. Ik zou wel wat vaker met vakantie gaan en her en der er eentje huren.

Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?
Echt grappig deze vraag want mijn metekindje Alexi zei me vorige week dat ik me eens moet inschrijven voor een kookwedstrijd J. Het doet me vooral plezier dat mensen genieten van wat ik klaar maak maar een kookwonder zou ik me zeker niet noemen hoor.

Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?
Al mijn lieve klanten die ik dankbaar ben voor hun vertrouwen.  Mijn leveranciers en partners waarmee ik een fijne samenwerking heb. Collega ondernemers die me weten te inspireren en natuurlijk ook mijn liefste man, Stefaan die altijd voor me klaar staat. Ik maak ineens van de gelegenheid gebruik om nu “DANKJEWEL” te zeggen aan al deze mensen, daar hebben we geen Nobelprijs voor nodig.

Van welke lokale ondernemer zou je graag het antwoord weten op bovenstaande vragen?
Ans Cammaer van Exceptional Events. Een topper van formaat.

Wie wens je wat toe?
Ik wens iedereen vreugde, liefde, genegenheid en een goede gezondheid toe. We hebben allemaal recht op “gelukkig zijn” en voor een groot deel hebben we dat zelf in de hand. Verder hoop ik ook dat iedereen het hoofd boven water kan houden en de moed niet verliest.