Kunstgang4

Imeldaziekenhuis opent kunstgang met foto’s van Hilde Collier

BONHEIDEN – Dinsdag werd in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden de vernieuwde kunstgang ingehuldigd. Er werden zes nieuwe fotocollages officieel voorgesteld. De fotocollages bevatten beelden van werknemers van verschillende afdelingen in hun Covid-19 outfit. 

Het idee kwam van fotografe Hilde Collier uit Hombeek. Ook zij was door de lockdown genoodzaakt haar activiteiten te staken. Via iemand die bij Imelda werkt, zocht ze contact met de communicatieverantwoordelijke om haar idee voor te leggen.

Hilde Collier wou op deze manier haar steentje bijdragen als dankbetuiging voor het zorgpersoneel dat zwaar op de proef werd gesteld tijdens de eerste Covid-19 golf. Dat deed ze door de betrokken personeelsleden letterlijk en figuurlijk in de kijker te zetten. Meer dan 90 verschillende werknemers kwamen voor de lens, in de ter plaatse opgebouwde studio.

De fotografe slaagde in haar opzet om mensen te laten glimlachen ook al droegen ze een masker.
“Iedereen was enthousiast over het eindresultaat en personeelsleden kunnen nu op zoek gaan naar hun beelden in de verschillende collages. Maar ook als patiënten langs deze foto’s lopen geeft het hen een goed gevoel. Je kan vaststellen dat achter al die maskers en schermen, gemotiveerde en sympathieke zorgverleners schuilgaan die zich elke dag 100% inzetten voor de medemens”, legt Hilde Collier uit.