Jan Roobaert

De ‘Out of Office’ van Jan Roobaert van Jan Roobaert Aannemingen: Roland Duchatelet, Greg Lemond, Poolijs en zandpateekes

LIER – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Wat zijn hun favoriete restaurants? Waar gaan ze op vakantie? Welke auto zouden ze graag in hun garage hebben? Wat zijn hun favoriete platen? Waar hebben ze een bloedhekel aan?

Jan Roobaert staat aan het hoofd van Jan Roobaert Aannemingen, een allround bouwbedrijf uit Lier. Werven van enige omvang tot renovaties en grotere kleine werken, men gaat er graag voor aan de slag. Daarbij blijft het zeker niet beperkt tot standaardwerken. Een gemeentelijk kinderdagverblijf, appartementen, eengezinswoningen, villa’s of zelfs een overdekte boogschietstand in een sportpark … Vandaag geeft ingenieur en bedrijfsleider Jan Roobaert een inkijk op zijn privéleven.

Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?
Zonder twijfel InVINcible in de Haarstraat in Antwerpen. Vanachter de toog kan je perfect zien hoe ze je gerecht klaarmaken. Misschien moet ik maar eens een keertje meer gaan, want de horeca verdient absoluut een steuntje in de rug. Voor al het plezier dat we al aan de horeca beleefd hebben, mogen we best wel eens een keertje iets terug doen.

Waar ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Lier’ is?
Ik koop in elk geval niet op het internet. Uit principe. Liever steun ik een lokale zelfstandige. Als ondernemers onder elkaar lijkt me dat de logica zelve. Lierse winkels: daar zal je me terugvinden.

Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?
Een Audi RS 6. Die auto mag je gerust een wolf in schaapsvacht noemen. Langs de buitenkant zal je, zeker als leek, niet veel verschil merken met een gewone Audi break, maar schijn bedriegt, als je weet dat er een V10-motor onder de motorkap zit.

Op welke leeftijd wil je het roer van je onderneming doorgeven?
Laat ons zeggen op 58 jaar. Omdat je dan nog jong genoeg bent, om nog iets te anders te gaan doen, maar wel nog professioneel actief te blijven. Maar voorlopig is dat absoluut nog niet aan de orde en amuseer ik me… De ene dag al wat meer dan de andere.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?
Strijken is aan mij helemaal niet besteed. In mijn beroep moet ik soms al genoeg de plooien glad strijken.

Met welke ondernemer (M/V) zou je een Blind Date wel zien zitten?
Met Roland Duchatelet van Melexis. Ik deel veel van zijn standpunten en zijn visie. Hij bekijkt de zaken pragmatisch en is niet bang om met nieuwe inzichten te komen. En bovendien: hij doet gewoon zijn zin.

Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?
De overwinning van Greg Lemond in de Ronde van Frankrijk in 1989 waar hij met 8 seconden Laurent Fignon klopte. Dat bewijst dat alles mogelijk is als je er maar blijft in geloven. Lemond was het jaar voordien zelfs nog het slachtoffer van een jachtongeval.

Welk nummer staat op de eerste plaats in jouw top 100 allertijden?
‘Poolijs’ van Bart Peeters

Over welk onderwerp zou je een boze lezersbrief naar een krant durven sturen?
Ik zal dat niet snel doen. Eerder zal ik dan op social media wel eens iets zetten maar meestal probeer ik het wel positief te houden.

Hoeveel % bedraagt de kans dat je ooit op een verkiezingslijst zult belanden?
0,1 %. Zo goed als nooit dus. Ik heb mijn eigen partij en die heet Jan Roobaert Aannemingen. Daar heb ik werk genoeg mee en dat is een partij waarbij ik achter alle standpunten kan staan.

Waar mag je vakantiehuis staan als je wint met de Nationale Loterij?
In de Marche in Italië.

Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?
Geen enkel. Ik kan alleen zandpateekes maken.

Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?
Ik roep Jean-Luc Dehaene te hulp voor deze vraag. Dat probleem zullen we wel oplossen als het zich stelt.

Van welke lokale ondernemer zou je graag het antwoord weten op bovenstaande vragen?
Van Claudia De Moor van Vosschemie uit Lier omdat ze zo gedreven is. (nvdr: dat is ondertussen al gebeurd 😊)

Wie wens je wat toe?
Ik wens alle ondernemers die het moeilijk hebben veel creativiteit om oplossingen te bedenken voor de problemen waar ze voor staan. Hen gewoon succes wensen vind ik te simpel. Want voor een stuk zal de oplossing van henzelf en van hun eigen vindingrijkheid moeten komen.