dear eva photo by Philippe Montreux

Zuid-Afrikaanse uitbaatster Butik Moose lanceert eigen kledinglijn

MECHELEN – Sinds 2016 baadt Christine Swanepoel (30) Butik Moose uit in de Mechelse Bruul. Vrijdag 3 juli lanceert ze haar eigen kledinglijn ‘Dear Eva’, genoemd naar haar dochtertje van 5 maanden oud.

Het ondernemerschap zit bij Christine Swanepoel in het bloed. De plannen voor een eigen kledinglijn broeiden al langer in haar hoofd. Christine is Zuid-Afrikaanse en kwam als 22-jarige naar België. Ze volgde haar grote liefde. Ze begon hier meteen met een webshop waarop ze Zuid-Afrikaanse wijnen verkocht.
Maar omdat de moeder van Christine kledingontwerpster is werd ze van op jonge leeftijd ondergedompeld in de modewereld. Daarom besloot ze om een eigen kledingzaak te starten. Dat deed ze eerst in Turnhout, maar toen ze later Mechelen ontdekte, werd ze meteen verliefd op de stad.

Al vier jaar baadt ze ‘Butik Moose’ in de Bruul uit. In die tijd leerde ze welke kleding de moderne, sterke vrouw wil. “Dear Eva is dan ook helemaal gemaakt voor hen. Bewust kies ik ervoor om niet mee te doen aan het grote winstbejag in de sector. We hebben alles, tot zelfs de prints op de stoffen, zelf ontworpen. Samen met onze productiepartner in Spanje maakten we zo de eigen collectie. Duurzaamheid is daarbij heel belangrijk. We gebruiken enkel natuurlijke, duurzame stoffen en betalen iedereen met een fair loon.”
‘Dear Eva’ is geen grote collectie maar een beperkte oplage tegen een betaalbare prijs. “Hoe ik mijn collectie zou omschrijven? Kleurrijk met mooie bloemrijke en etnische printen, gecombineerd met eenvoudige tonen. In een comfortabele snit voor elke dag.”

Wil je weten waarom Christine ‘Dear Eva’ koos als naam voor haar kledinglijn? Ontdek het in deze video…

De collectie ‘Dear Eva’ is te koop in Butik Moose in de Bruul en via de webshop www.dear-eva.be