HOMBEEK – Kelly en Bram Van Sever – Vergauwen zijn al jarenlang gespecialiseerd in de aanleg van tuinen, vijvers, opritten en terrassen. Maar nu starten ze ook met de hoevewinkel Celest’s Hoevevlees, waar ze uitsluitend eigen gekweekt vlees en seizoensgroenten verkopen. De winkel is een eerbetoon aan hun grootvader die vroeger een beenhouwerij had in Hombeek.
“De naam van onze winkel is afkomstig van mijn opa Celestin Vergauwen, hij had samen met mijn oma, Monique Vandevoorde, jarenlang een succesvolle beenhouwerij op de hoek van de Gijsbeekstraat en Kruynighemstraat in Hombeek”, vertelt Kelly. “We hadden meteen de drang om deze traditie verder door te trekken. Wij slachten steeds vrouwelijke dieren die de beste zorgen hebben gehad hier op ons familiebedrijf. Wij voeren zelf het hele proces uit, van riek tot vork, hier versneden, verpakt en verkocht. Daarom kunnen wij ook steeds topkwaliteit garanderen!”
Alle producten die Kelly en Bram verkopen zijn naturel. Zo is hun gemalen vlees enkel gekruid maar bevat het geen bewaarmiddelen. Er wordt slechts een keer per maand geslacht, daarom kan het nodig zijn om tijdig te bestellen om zeker te zijn van uw vlees. Maar er zijn ook steeds kleine hoeveelheden vlees in stock.
“We hebben bewust voor Belgisch Wit-Blauw gekozen. Dat is niet alleen kwaliteitsvol Belgisch vlees, maar de koeien zijn ook zeer rustig. Dat is niet altijd het gevel met andere rassen. Naast het vlees verkopen we ook eigen gekweekte groenten en werken we samen met enkele landbouwers uit de buurt.”
Nu zondag 5 juli opent de nieuwe hoevewinkel in Hombeek de deuren. Vanaf de week daarna zal Celest’s Hoevevlees elke vrijdag, zaterdag en zondag open zijn. “Iedereen is welkom op onze opening”, klinkt het bij Kelly.