HEFFEN – Op 1 juli zet Milena Riccio (28) uit de Mechelse deelgemeente Heffen haar eerste stappen als ondernemer. Met een Italiaanse vader die gepassioneerd is door koken lag het voor de hand dat ze in de richting van catering zou gaan. Met ‘Napoli Streetfood’ wil Milena het beste uit de Zuid-Italiaanse keuken aanbieden.
“Om alle misverstanden te vermijden, ik begin geen restaurant”, zegt Milena. “Ik maak alle gerechten klaar bij mij thuis waarna ze onmiddellijk worden ingevroren, zonder bewaarmiddelen. Klanten bestellen op voorhand waarna we de diepgevroren bereidingen aan huis leveren in een straal van ongeveer 15 kilometer rond Mechelen. Ook afhalen is mogelijk.”
Voor Milena Riccio, die haar vaste job opzegde, zijn het de eerste stappen als zelfstandige. “Ik zat er al langer mee in mijn hoofd om iets dergelijks te doen. Oorspronkelijk was het idee om met een foodtruck te beginnen. Maar door de coronacrisis en het wegvallen van evenementen, is het dus dit geworden”, legt ze uit.
Passie
De passie voor de Italiaanse keuken heeft ze van haar Italiaanse vader geërfd. Ook alle recepten komen van hem of van zijn familie. “We werken uitsluitend met de best mogelijke verse producten. Dat betekent bijvoorbeeld enkel vers gemaakte pasta, bio-eieren, bio-melk, enzovoort. Ik wou die pure Italiaanse smaken graag delen met de wereld. Te beginnen met de regio Mechelen”, lacht Milena.
Artisanaal
De gerechten die op de kaart staan bij Napoli Streetfood zijn vooral artisanale ovengerechten. Ze worden meteen ingevroren en aan huis geleverd. Na 20 minuten in de oven staat er een (h)eerlijke Italiaanse schotel op tafel. “Verder zullen we maandelijks een suggestie voorzien en zijn er ook lekkere, verse Italiaanse dessertjes te verkrijgen zoals Panna Cotta en Tiramisu. We leveren zowel aan particulieren als aan bedrijven of organisaties. We doen dat bovendien aan zeer betaalbare prijzen. Voor een ovenschotel betaal je bijvoorbeeld slechts 8 euro.”
Wie een gerecht uit de Zuid-Italiaanse keuken wil bestellen vindt de menukaart en alle info op de Facebook- of Instagrampagina van Napoli Streetfood. Later deze week is ook de website www.napolistreetfood.be online.