FAME (70 van 104)

Starter van de week: FAME Travel Designers organiseert glamping trouwfeesten

MECHELEN – Het Mechelse incentive- en reisbureau FAME Travel Designers zijn gespecialiseerd in het organiseren van incentive reizen, teambuildings en events en meetings. In die zin zijn oprichters Elke Van Zaelen en Nathalie Jacobs helemaal geen starters. Door COVID-19 en de gevolgen ervan voor hun sector zagen ze zich echter genoodzaakt om een nieuw concept op te starten. Maak kennis met de glamping huwelijksfeesten.

“Alhoewel we gedurende 16 jaar ons bedrijf lokaal konden uitbouwen werden wij nu ook geconfronteerd met wegvallende executive seminars, geannuleerde of verplaatste incentive reizen en een algemeen aanhoudende druk op alle uitgaven binnen bedrijven”, leggen Elke Van Zaelen en Nathalie Jacobs de vinger op de wonde. “In plaats van de handdoek in de ring te gooien, hetgeen we meermaals overwogen, begonnen we toch te brainstormen. Er moest vast iets zijn waar we nu ook anderen kunnen mee blij maken. Wie zit er net als wij in de penarie, ziet het soms niet meer zitten en wil vooral graag die smiling face. Wat waren onze mooiste periodes?  Wanneer hadden we zelf een smile op het gezicht?  Zo kwamen we al snel uit bij het prachtige huwelijk van Nathalie waar we alles zelf organiseerden. Elke was er getuige en één van onze medewerksters zorgde voor de vlekkeloze planning.

Dus besloten de twee zaakvoerders om iets doen rond huwelijksfeesten. In partnership met een aantal andere lokale lokale ondernemers bieden ze een nieuwe FAME wedding formule aan.Voortaan kan je trouwen in een garden iglo.  Met je bubbel van tien wordt het extra gezellig. Bovendien kunnen de genodigden mee overnachten in de luxueuze glamping tenten in boho stijl.
“Kamperen is in, wat wij aanbieden is net iets anders. Voor mensen die iets speciaals willen doen, moet het een leuke beleving worden”, klinkt het bij Nathalie en Elke. “Heel wat koppels die een huwelijk hadden gepland deze zomer stellen dat uit omdat feesten met meer dan vijftig personen niet gaat”, zegt Nathalie. “Met ons concept kunnen koppels die voor de wet trouwen nadien toch een intiem feest houden in kleine familiekring. Wat niet wil zeggen dat ook vriendengroepen kunnen reserveren. We werken met een aantal vaste locaties in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Bij iemand in de tuin kan eventueel ook. Afhankelijk van hoe vlot de reservaties komen, blijven we er mee doorgaan. Het hangt er ook vanaf wanneer en hoe de contactbubbels uitgebreid worden.”