Paulig group

Paulig groep kiest voor CHEP

MECHELEN – Het internationaal familiebedrijf Paulig, actief in voeding en dranken, kiest ervoor om voortaan zijn producten te vervoeren op de CO2-neutrale CHEP-pallets. Het bedrijf heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met CHEP, dat in Mechelen gevestigd is. Daardoor produceert het bedrijf 145 ton minder afval.

Paulig is in de Benelux vooral bekend van onder meer de merken Poco Loco, Santa Maria en Gold & Green. Het bedrijf gebruikt jaarlijks in Europa ongeveer 1,5 miljoen pallets om zijn goederen te vervoeren. In de toekomst zal 70% van dit vervoer gebeuren op een CO2-neutrale pallet van CHEP. Het gaat hierbij om het transport van koffie, voedingsmiddelen en specerijen.

Paulig kiest voor de blauwe CHEP-pallet omwille van de prestaties van CHEP op vlak van duurzaamheid. CHEP levert dag in dag uit inspanningen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het moederbedrijf van CHEP, Brambles, werd onlangs nog uitgeroepen als het meest duurzame bedrijf ter wereld door het tijdschrift Dow Jones Barron.

Met de CO2-neutrale pallets biedt CHEP zijn klanten de mogelijkheid om hun jaarlijkse voetafdruk van het palletgebruik te compenseren met de aankoop van carbon credits van Natural Capital Partners. Die worden vervolgens toegewezen aan een milieuproject. De credits van Paulig gaan naar de bouw van waterinfrastructuur ten zuiden van de Afrikaanse Sahara.

Paulig en CHEP werken nu samen om houtverbruik, CO2-emissies en afval te verminderen.
Vergeleken met witte europallets besparen de herbruikbare pallets van CHEP in Europa meer dan 1.400 bomen per jaar en verminderen ze de CO2-uitstoot met ongeveer 2.000 ton, wat neerkomt op 1,86 miljoen vrachtwagenkilometers.
Paulig schat dat ze door het gebruik van CHEP-pallets hun afval kunnen verminderen met 145.000 kg.

De pallets van CHEP zijn inherent duurzaam, omdat ze voortdurend worden gedeeld en hergebruikt in de hele supply chain. Als pionier van de circulaire economie is CHEP een van de meest duurzame logistieke bedrijven ter wereld. CHEP kan terugvallen op de grootste pool van herbruikbare pallets en containers ter wereld. Dit stelt CHEP in staat de impact op het milieu te minimaliseren en de efficiëntie en veiligheid van supply chains over de hele wereld te verbeteren. Bovendien zijn alle pallets voor 100% afkomstig uit duurzaamheidsbossen en wordt er geen afvalhout of plastic naar de stortplaats gestuurd.