Een auto blokkeert de inrit naar de los en laadkades

Rechtbank legt dwangsom op aan stakend personeel Decathlon Willebroek

WILLEBROEK – Nadat het personeel van het distributiecentrum van sportketen Decathlon in Willebroek maandag en dinsdag het werk neerlegde, startte de directie met een procedure in kort geding om de staking te breken. Dinsdag in de late namiddag kwam een deurwaarder en de politie langs om de blokkade van de los- en laadkades vast te stellen.

“Omdat er zich van de hele dag geen vrachtwagens hebben aangeboden is de deurwaarder onverrichterzake moeten terugkeren”, zegt Erika Lambert van ACV Puls. “We hebben officieel nog geen vonnis gekregen maar naar verluidt wordt er ook een dwangsom opgelegd van enkele duizenden euro’s.”

Woensdag ging het personeel terug aan het werk maar omdat de aanvoer van materiaal heel beperkt bleef, was er vooral overleg tussen de personeelsleden en hun afgevaardigden. De onvrede bij Decathlon draait om het intrekken van een premie en de manier waarop de directie avond- en nachtwerk invoerde en interimwerkers inschakelde tijdens de coronacrisis.

Volgens Erika Lambert van ACV Puls is er ondertussen ook bij het winkelpersoneel van Decathlon onrust. “Ze voelen zich niet gesteund door de directie bij de toepassing van de voorzorgsmaatregelen tegen corona. Zo is er nog steeds geen verplichting voor klanten om mondmaskers te dragen. Bovendien geraken ook de voorraden op waardoor er steeds meer ontevreden klanten zijn.”