MECHELEN / SINT-KATELIJNE-WAVER – Terwijl de zaak in Sint-Katelijne-Waver gerenoveerd wordt neemt sterrenchef Axel Colonna-Cesari zijn intrek in een pand op de Korenmarkt in Mechelen. Beginnen 2021 is het de bedoeling dat Centpourcent de omgekeerde beweging maakt.
Axel Colonna-Cesari en Anneleen Soethaert verhuisden de afgelopen dagen hun restaurant naar de ‘Oude Breckpot’. Het is de bedoeling om op 12 juni het restaurant, dat de naam ‘Centpourcent tête-a-tijd’ krijgt, te openen. Enkele huizen verder op de Korenmarkt haalde Axel in 2003 zijn eerste ster in restaurant Folliez, waar nu Chili Beans gevestigd is.
Tegelijkertijd opent slagerij Artoa op het gelijkvloers van het zelfde pand. “Veel Mechelaars kennen het gebouw als de oude Breckpot. Onze samenwerking is een mooie kans om deze unieke locatie bij een groter publiek nog beter bekend te maken”, zegt Axel Colonna-Cesari aan de Gazet van Antwerpen.
De keuze om tijdelijk naar Mechelen te komen is mee ingegeven door de strenge maatregelen tegen corona. In Sint-Katelijne-Waver kon men met die nieuwe regels te weinig klanten ontvangen om de zaak rendabel te houden. In de Oude Breckpot is meer plaats en kunnen alle personeelsleden aan de slag blijven.
Daarom werd er ook gekozen om de renovatie in Sint-Katelijne-Waver sneller dan gepland door te voeren.
Ook andere Mechelse ondernemers worden bij het tijdelijke project betrokken. “We speelden al langer met het idee om nauwer samen te werken met Mechelse partners. Nu gaan we dat ook doen, onder andere met Schockaert en The Cacao Project”, vertelt Axel aan de Gazet van Antwerpen. Het restaurant zal open zijn van dinsdag tot en met zaterdag.