Foto initiatiefneemster

Vakvereniging vzw STUDIO ondersteunt beroepsfotografen

BOOM – Voor beroepsfotografen ging met de lockdown alles op slot. Er kon helemaal niet meer gewerkt worden; niet thuis, niet in de winkel, niet in de opnamestudio, noch op locatie. Voor de fotografen die gespecialiseerd zijn in huwelijksreportages en communiefeesten kon dit niet op een slechter moment komen. Het top-seizoen werd voor hen een flop.

Als vakvereniging van voltijdse beroepsfotografen doet vzw STUDIO er nu alles aan om haar leden te ondersteunen bij de geleidelijke heropstart van de activiteiten. Binnen het kader van de Hoge Raad voor Zelfstandigen en de KMO werden richtlijnen opgesteld om een veilige omgeving te creëren in de winkel, in de opnamestudio of tijdens opdrachten op locatie.

Op zondag 31 mei en maandag 1 juni brachten bestuursleden Kristel Nijskens en Jan Van den Avijle cadeautjes rond bij hun leden. In twee dagen deden ze een Ronde Van Vlaanderen om alle leden van STUDIO vzw te voorzien van een pakketje met een custom made mondmasker, een flesje ontsmettingsgel en een lijst met tips.

Zondag waren ze ongeveer 14 uur onderweg om overal het pakje aan de voordeur te hangen, aan te bellen en om samen een fotootje met een grote glimlach te maken. Maandag kwam er nog een tournée générale bij om de overige leden te voorzien van veilig materiaal én goede moed. In totaal waren ze ongeveer dertig uur onderweg.