Games Atari

Gaming gigant Atari werkt samen met Willebroekse startup Arkane

WILLEBROEK – Atari, één van ’s werelds meest iconische merken in de gaming-industrie kondigde donderdag aan dat het gaat samenwerken met Arkane Network uit Willebroek. Via dit partnerschap wil Atari de commercialisatie van het Atari-token in het hele interactieve entertainment-ecosysteem en zijn blockchain-initiatieven stimuleren.

Het Atari-token wordt uitgegeven door Atari Chain en de ICICB-groep, een dochteronderneming van Atari. Arkane, een blockchain-platform voor game-ontwikkelaars zal het Atari-token ondersteunen, waardoor game ontwikkelaars het Atari-token kunnen gebruiken als in-game valuta voor het kopen, verkopen en verhandelen van digitale game-items.

“Atari is altijd een pionier geweest in de gaming industrie en het is geweldig om te zien hoe zij het toenemende belang van blockchain-technologie begrijpen om in-game economieën te ondersteunen”, zegt Tim Dierckxsens, CSO & medeoprichter van Arkane . “Met deze samenwerking zullen we game-ontwikkelaars, de gaming-community en het Atari-merk samenbrengen om blockchain-technologie te omarmen als een oplossing voor het beheren van digitale activa en in-game transacties.”

Arkane helpt bedrijven met de volgende stap in digitale innovatie door hen een alles-in-één oplossing te bieden om producten te bouwen die worden ondersteund door blockchain-technologie.