Confituur

Starter van de week: You and Me maakt ambachtelijke confituren van topkwaliteit

MECHELEN – Een jonge Mechelse chef en zijn vrouw, die allebei in de horeca werken, zijn onlangs gestart met ‘You and Me confituren’. Vanuit hun culinaire passie keren ze bij het maken van hun confituren terug naar de basis van de authentieke keuken. Pure en (h)eerlijke confituren maken zijn prioriteit nummer één.

“Onze naam hoef je niet te vermelden,” lachen ze beiden. “Wij zijn volledig ondergeschikt aan het product dat we op de markt brengen. Wij hoeven niet in de picture te staan, onze confituren wel.”

Relatiegeschenk

Het idee om confituren te maken kwam er omdat ze merkten dat als relatiegeschenk vaak een fles wijn cadeau werd gegeven. Dat moet ook anders kunnen dachten zij. Als gepassioneerde chef is hij steeds op zoek naar nieuwe smaken, ervaringen en uitdagingen.

“Voor de productie van de confituren wou ik terug naar de basis. Ik wou terugkeren naar de tijd van puurheid en zuiverheid in de keuken. Het resultaat is een gamma van confituren, chocopasta en honing waar weinig suiker in zit en heel veel vruchten. Alles wordt kleinschalig gemaakt in koperen potten, gewoon in een kleine productiekeuken. Een beetje zoals in oma’s tijd. De kwaliteit primeert. Mensen moeten gewoon hun ogen dicht doen en de puurheid van de confituur proeven en wegdromen naar de tijd van toen.”

Kleinschalig
You and Me wil die kleinschalige productie aanhouden en zich vooral concentreren op de regio Mechelen.  Momenteel zijn de You and Me confituren al verkrijgbaar in acht kleinere Mechelse supermarkten en bakkers. Ook via de website kan je confituur bestellen.
De confituur van You and Me zit ook in het moederdagpakket ‘Kabaske veu ons moeder’. Dat is een initiatief van Mechelse handelaars die een pakket samenstelden met lokale en artisanale producten als cadeau voor moederdag.

Gamma
De eerste reacties op de confituren zijn volgens beide ondernemers alvast veelbelovend. “We maken drie basisconfituren. Dat zijn aardbei, framboos en abrikoos. Verder vullen we ons gamma aan met seizoensgebonden vruchten. Momenteel is dat bijvoorbeeld rabarber. Binnenkort ook sinaasappel. We willen vooral kwaliteit brengen en kleinschalig blijven. Ik zie dit project momenteel vooral als een hobby en wil de Mechelaars laten genieten van onze producten.”