Vastgoed huis en sleutel

Hillewaere Vastgoed ontvangt huizenjagers met safety kits en thermografische camera

HEIST-OP-DEN-BERG – De vastgoedgroep Hillewaere, met ook een kantoor in Heist-op-den-Berg, is klaar voor de heropstart.  “Vanaf maandag 4 mei starten we opnieuw achter gesloten deuren, een week later verwachten we dat onze vastgoedshops terug de deuren kunnen openen en er opnieuw plaatsbezoeken met klanten kunnen doorgaan. Natuurlijk mits de nodige voorzorgsmaatregelen en discipline van ieder van ons”, zegt CEO Roel Druyts.

“Concreet starten we vanaf volgende week maandag weer enkele activiteiten op, achter gesloten deuren en rekening houdend met de social distancing. Het gaat onder andere om waardebepalingen, fotoreportages en diensten voor professionele klanten”, legt Druyts uit.

“Voor de plaatsbezoeken, die normaal gezien vanaf 11 mei kunnen doorgaan hebben we reeds een 1.000-tal ‘safety kits’ laten samenstellen met mondmaskers, handgels en ontsmettingsdoekjes. Deze zullen in een gedesinfecteerd zakje ter beschikking worden gesteld vóór het betreden van een te bezichtigen woning. Tijdens een plaatsbezoek zal daarnaast ook steeds de nodige social distancing worden bewaard.”

Aan de ingang van het hoofdkantoor in Turnhout is ook een hightech thermografische camera geplaatst die via infraroodstraling de temperatuur van de persoon in beeld nauwkeurig scant.

“De voorbije weken hebben we gemerkt dat de interesse in vastgoed nog steeds groot is bij de Vlaming en zijn er noodgedwongen wachtlijsten opgesteld. Wie zich eerst heeft gemeld, zal dus ook als eerste de kans krijgen om een woning te bezoeken. Groepsbezoeken zijn uiteraard volledig uitgesloten. Om zoveel mogelijk fysiek contact te vermijden, is het ook mogelijk om documenten digitaal te ondertekenen.”