Shoppen

Mechelen steunt Belgische muziekindustrie

MECHELEN – De muziek die binnenkort door de Mechelse winkelstraten klinkt zal uitsluitend afkomstig zijn van Belgische en Mechelse artiesten. Het idee komt van Pia Indigne, die zelf onderneemster en gemeenteraadslid is.

De Belgische muziekindustrie lijdt enorm onder de coronamaatregelen. Denk maar aan het afgelasten van alle grote festivals tot eind augustus. Veel Belgische bands zien daardoor hun muzikale zomer in duigen vallen.

Gemeenteraadslid Pia Indigne (Open VLD) lanceerde het idee om een muzieklijst te maken met uitsluitend Belgische artiesten die tijdens de winkeluren wordt afgespeeld. “Als ondernemer weet ik dat elke steunactie in deze periode welkom is. Er zijn zo veel goede Belgische artiesten, ook zij kunnen alle steun gebruiken”, zegt Pia.

Achtergrondmuziek hoort tijdens het shoppen, het kost niets om onze muzieklijst aan te passen”, voegt Geert Milis, voorzitter Mechelen Meemaken, er aan toe. Ook Mechelse artiesten worden niet vergeten want zij krijgen op zaterdag extra aandacht. “Van maandag tot vrijdag zijn het enkel Belgische artiesten, op zaterdag is het idee om enkel een muzieklijst met Mechelse artiesten samen te stellen”, aldus Pia.