Supremia zij close

64 jobs op de helling bij Supremia in Mechelen

MECHELEN – Uit goede bron vernamen we dat het Mechelse marketingbedrijf Supremia vandaag de boeken zou neerleggen. Als het bericht klopt staan er 64 jobs op de helling.

Supremia was tot een jaar geleden gekend onder de naam Gemaco, wat stond voor General Marketing Concepts. In april 2019 wijzigde de naam naar Supremia. Ook de aandeelhoudersstructuur van het bedrijf wijzigde. 52% van de aandelen kwamen terug in handen van de Belgische investeringsmaatschappij Saffelberg en het management van de groep nadat het Duitse private equity capiton AG die in 2017 verworven had.

De groep Supremia bestaat uit verschillende kleinere bedrijfjes en ondersteunt merken met allerlei tastbare dingen met een logo. Bij Supremia werken meer dan 60 mensen. Nadat er eind vorige week al geruchten waren rond een dreigend faillissement kregen we het voorbije weekend van een bron binnen het bedrijf de bevestiging. “Het faillissement is aangevraagd en komt maandag voor de rechtbank. Dus waarschijnlijk over en out voor iedereen van de groep.”
De directie van Supremia, die we afgelopen vrijdag probeerden te contacteren, was niet bereikbaar voor commentaar.