Claes Electric

Starter van de week: Pieter Claes van Claes Electrics wil uitgroeien tot een vaste waarde in de regio

MECHELEN – Pieter Claes (24) deed de afgelopen vijf jaar al heel wat ervaring op als werknemer. In september startte hij zijn eigen eenmanszaak op als elektricien en sinds vorige week is Claes Electrics een BV geworden.

“Ik studeerde elektriciteit aan Don Bosco in Haacht. Op mijn achttiende ben ik beginnen werken bij Pittoors Systems, een specialist in alarmsystemen. Daarna werkte ik ook nog voor Kevin Van Herzele uit Duffel”, vertelt zaakvoerder Pieter Claes.

Op 1 september begon hij als zelfstandige elektricien, eerst in een eenmanszaak, maar sinds kort dus binnen de vennootschap Claes Electrics BV.
“Voorlopig werk ik nog alleen en doe ik vooral renovaties van elektrische installaties en domotica in bestaande woningen. Als nieuweling is het niet makkelijk om in de nieuwbouw aan de slag te gaan. Daarvoor kennen de architecten mij nog niet goed genoeg”, legt Pieter uit.

Claes Electrics is vooral actief in een straal van 30 kilometer rond Mechelen, waar hij op de Brusselsesteenweg zijn thuisbasis heeft. “Wat mijn ambitie is? Ik wil zeker groeien, maar ik tegelijkertijd ook niet te groot worden. Ideaal zou zijn als ik een vijftal werknemers heb. Zo blijft alles beheersbaar en kan ik zelf ook nog naar de werf om mee te werken.”
Ook tijdens de coronacrisis is Pieter nog aan het werk. “Ik ben aan de slag op werven waar ik alleen ben. Zo hoef ik mij geen zorgen te maken. Wat de grootste uitdaging was als starter? Toch vooral het papierwerk. Dat was voor mij het moeilijkste.”