Easter shopping

Al meer dan 12.000 bezoekers voor www.hamstereninmechelen.be

MECHELEN – Toen de coronacrisis midden maart uitbrak werd onder impuls van handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken de website www.hamsterinmechelen.be gelanceerd. 68 Mechelse handelszaken bieden er hun goederen en diensten aan. Inmiddels heeft de website al 12.000 unieke bezoekers aangetrokken.

Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken bleef niet bij de pakken zitten toen de coronamaatregelen van kracht werden en liet een website ontwikkelen om de lokale handelaars en horecazaken te steunen. De webshop informeert je hoe je online aankopen kan blijven doen bij Mechelse zaken.

68 Mechelse handelszaken
De website blijkt een groot succes. “We registreerden 12.080 unieke bezoekers. Dit zijn mooie cijfers voor een nieuwe website en het toont aan de Mechelaars onze handelaars een warm hart toedragen. Ik hoop dat mensen hun online aankopen blijven doen bij onze lokale ondernemers. Dit moet hen helpen om deze moeilijke periode makkelijker te overbruggen.  Het is eenvoudig, je steunt er de Mechelse handel en horeca mee en het kan 24 op 24, 7 op 7”, zegt Economieschepen, Greet Geypen.

Er staan intussen 68 Mechelse handelszaken met een webshop op de website. Ook 15 zaken waar consumenten terechtkunnen voor take-away gerechten staan vermeld. Handelszaken of horecazaken die interesse hebben, mogen contact opnemen met Mechelen MeeMaken via mechelenmeemaken@mechelen.be.

Twee kilometer lint voor paasactie
Om promotie te maken voor de website www.hamstereninmechelen.be, liet de handelaarsorganisatie raamstickers aanmaken. Deze worden vandaag op de deuren en vitrines van verschillende handelszaken gekleefd. Om de Mechelse winkelstraten op te fleuren in deze tijden, zorgt Mechelen MeeMaken vandaag voor kleurrijke paaslinten.

“In totaal bevestigen we twee kilometer paaslinten in het shoppingsgebied van Mechelen. De winkels en horecazaken zijn dan wel gesloten, toch willen we het aangenaam maken voor de passanten. Ook de volgende weken willen we samen met de stad, op een creatieve manier zulke acties blijven opzetten”, besluit Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.