Servaes De Paashaas

Servaes De Paashaas moet steentje bijdragen om lokale economie weer op gang te trekken

SINT-KATELIJNE-WAVER – Nog tot eind volgende week kan iedereen via www.skwinkel.be leuke paasgeschenkjes bestellen bij handelaars uit Sint-Katelijne-Waver. Een leuk extraatje: Servaes De Paashaas levert ze in het paasweekend thuis af en per bestelling gaat er 5 euro naar een fonds dat het economische leven in de gemeente weer op gang te trekken na de coronacrisis.

Door de corona-epidemie kan de geplande skwinkel-paasactie van de lokale handelaars niet doorgaan. Dus bedacht de Katelijnse handelaarsvereniging in geen tijd een alternatief. “Via de webshop van de skwinkel-website kan iedereen leuke paasgeschenkjes bestellen. Zo willen we mensen de kans geven om hun familie en vrienden toch een vrolijk paasweekend te bezorgen”, vertelt schepen van lokale economie Sven Verelst. “Tijdens het paasweekend zal Servaes De Paashaas alle geschenkjes aan huis bezorgen.”

Per bestelling gaat er 5 euro – de leveringskosten – naar het skwinkelfonds. “Met het geld uit dat fonds zullen we skwinkelbons aankopen die handelaars aan hun klanten mogen uitdelen wanneer na de coronacrisis de winkels weer openen”, gaat schepen Verelst verder. “Zo hopen we een steentje bij te dragen bij het weer op gang trekken van het economische leven in onze gemeente.”

Momenteel nemen 27 handelaars deel aan de skwinkelshop. Samen bieden zij al 52 geschenkideeën aan. Dagelijks komen er nog handelaars en dus ook cadeau-ideetjes bij. De thuislevering gebeurt in Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Lier, Bonheiden, Putte en Duffel.