Solidariteit

UPDATE: Handelaars en bedrijven met creatieve oplossingen in de strijd tegen coronavirus

MECHELEN – Overal zien we berichten van handelaars die op een creatieve manier de strijd tegen het coronavirus aangaan of op eigen initiatief bijkomende maatregelen treffen. Omdat we dicht bij ondernemers staan willen we de komende dagen regelmatig een update geven van bedrijven of ondernemers die alternatieven aanbieden. Stuur ons via redactie@madeinmechelen.be gerust wat meer info indien jij ook in dat geval bent.

LIER – Stad Lier start met boodschappendienst
Voor de meest kwetsbaren en in het bijzonder voor Lierenaars en Hooiktenaars die, omwille van hun leeftijd of persoonlijke situatie, niet zelf naar de winkel of apotheek kunnen en hiervoor geen andere mogelijkheden hebben of niet kunnen terugvallen op familie of mantelzorgers, start de stad vanaf woensdag 18 maart met een boodschappendienst.
De boodschappendienst beperkt zich tot de thuislevering van levensnoodzakelijke middelen: voeding en medicijnen. Wie nood heeft aan boodschappen, kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.30 en 16.30 uur telefoneren naar tel. 03 283 48 88

MECHELEN – Initiatieven van Mechelse handelaars gebundeld op www.hamsterendoejeinmechelen.be
Je krijgt er een overzicht van alle Mechelse handelszaken met een webshop of je kan er terecht om cadeaubonnen aan te kopen voor bijvoorbeeld winkels of horecazaken die geen webshop hebben.

MECHELEN – Bodystyling
De studio van Bodystyling is gesloten maar de klanten worden verder online gecoacht.

MECHELEN – Inkt- en tonershop levert gratis
Voor de inkt en tonerpatronen zijn alle verzendingen gratis en indien nodig ook dezelfde dag geleverd.

MECHELEN – Jong koppel start met website coronassist.be
De website heeft als doel een verzameling te worden van alle verschillende initiatieven (zowel individueel als vanuit organisaties), zodat mensen sneller en makkelijker met elkaar in contact kunnen komen.

MECHELEN – SJOLAA biedt meer keuze in webshop
Bij Sjolaa is de webshop uitgebreid met paasfiguren. Online bestellen en betalen is mogelijk. Take away of free delivery in Mechelen.

RIJMENAM – Lasagneria gaat thuis leveren
De lasagneria blijft open voor leveringen aan huis (na afspraak).