Vuistje geven

UPDATE: Handelaars en bedrijven met creatieve oplossingen in de strijd tegen coronavirus

MECHELEN – Overal zien we berichten van handelaars die op een creatieve manier de strijd tegen het coronavirus aangaan of op eigen initiatief bijkomende maatregelen treffen. Omdat we dicht bij ondernemers staan willen we de komende dagen regelmatig een update geven van bedrijven of ondernemers die alternatieven aanbieden. Stuur ons via redactie@madeinmechelen.be gerust wat meer info indien jij ook in dat geval bent.

DUFFEL – ’t Schoon Salon
Beautysalon ’t Schoon Salon uit Duffel sluit vrijwillig de deuren om alle risico’s op besmetting te vermijden.

DUFFEL – Restaurant 42Brasso
Restaurant 42Brasso opent een webshop en levert gerechten aan huis in een straal van 8 kilometer.

MECHELEN – Initiatieven van Mechelse handelaars gebundeld op www.hamsterendoejeinmechelen.be
Je krijgt er een overzicht van alle Mechelse handelszaken met een webshop of je kan er terecht om cadeaubonnen aan te kopen voor bijvoorbeeld winkels of horecazaken die geen webshop hebben.

MECHELEN – Yumbel levert aan huis
Yumbel zet, nog meer dan anders, in op het aan huis leveren van dagverse maaltijden. Dit is al hun corebusiness, maar ook zij hebben het een en ander aangepast naar de corona-hectiek. Zo werd bijvoorbeeld het menu uitgebreid.

MECHELEN – Porsche Center Mechelen
Porsche Center Mechelen sluit vanaf 18 maart de deuren tot 3 april. Een reparatiedienst met voorrang wordt verzekerd voor klanten die actief zijn in de zorgverlening of bij de spoeddiensten. Enkel de nodige veiligheidsherstellingen zullen worden uitgevoerd.

MECHELEN – FORM begint met livestream personal training
Form., een personal training studio met vestigingen in Mechelen, Antwerpen en Berchem, brengt vreugde in tijden van ‘corona-verveling’. Nu ook personal training en kinesitherapie niet meer toegelaten is, houden ze je met livestream groepslessen en personal training volop in beweging.

MECHELEN – Slagerij/traiteur Lierse Poort levert aan huis
Slagerij Lierse poort start met afhaalservice en levert ook aan huis. Bestellen kan via de website.

MECHELEN – Becoming zorgt voor gratis videocall
Contentbureau Becoming biedt een gratis videocall aan waarin ondernemers in de Mechelse regio hun communicatie-inspanningen kunnen stroomlijnen. De call aanvragen kan door een e-mail te sturen naar sam@wearebecoming.be

WILLEBROEK – Woensdagmarkt gaat voorlopig niet door
Het gemeentebestuur van Willebroek besliste om de wekelijkse woendagmarkt voorlopig niet te laten doorgaan tot en met 3 april.

WILLEBROEK – Gemeente lanceert platform voor vrijwillige hulp
De gemeente Willebroek startte in samenwerking met Give A Day het platform Willebroek helpt. Op www.willebroek.be/willebroekhelpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger.