Foto Leuvensesteenweg

Zwaar verkeer kan de Leuvensesteenweg vanaf dit weekend beter mijden

MECHELEN – Dit weekend start een aannemer met een nieuwe fase in de werken voor de aanleg van het kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Tangent en de constructie van de Fietspuzzel. De werken zullen een belangrijke impact hebben op het verkeer. De doorgang blijft behouden, maar voor doorgaand zwaar verkeer is het raadzaam om een alternatieve route te volgen.

De werkzaamheden zijn nodig met het oog op de realisatie van de Fietspuzzel, een belangrijke schakel in de nieuwe fietsverbinding die momenteel wordt aangelegd tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein. Om de hellingsgraad zo laag mogelijk te houden, moet het wegdek van de Leuvensesteenweg met anderhalve meter zakken.

Stabiliteit
Tot op die diepte uitgraven kan alleen als er stabiliteitswerken gebeuren in de vorm van betonnen keermuren. Met de constructie ervan wordt op maandag 16 maart een aanvang genomen. De aannemer zet de modernste technieken in, om de hinder voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken en tegelijk de stabiliteit van de woningen optimaal te garanderen.

Werfzone
De werken starten aan de kant van de even huisnummers en vermits er met zware machines moet gewerkt worden, is er een uitgebreide werfzone noodzakelijk. Dat heeft een belangrijke impact op de overblijvende ruimte voor het verkeer. Voetgangers en fietsers houden een zo breed mogelijke doorgang aan de kant van de Wagonstraat, een situatie die zich nu al voordoet. Maar voor het gemotoriseerde verkeer wordt de beschikbare breedte minimaal.

Tot eind dit jaar
Zwaar verkeer dat niet in de onmiddellijke buurt moet zijn, wordt aangeraden een alternatieve route te volgen via de E19. De situatie houdt zowat het hele jaar aan. Nu zondag is er deels geen verkeer mogelijk, omwille van de aanleg van een nieuwe asfaltlaag. Je kan tussen 9 en 15 uur Mechelen niet via de Leuvensesteenweg binnenrijden. Het verkeer wordt omgeleid via Motstraat, Colomalaan en Postzegellaan. Ook De Lijn volgt die omleiding.