Stijn facebook

Starter van de week: ‘Chez Stijntj’ kookt bij u thuis

MECHELEN – Een echte starter kunnen we Stijn Mariën eigenlijk niet meer noemen. Binnenkort is hij al een jaar aan de slag als zelfstandig kok aan huis en ondertussen ontdekken steeds meer mensen de culinaire geneugten van ‘Chez Stijntj’.

Officieel is hij traiteur, cateraar en kok aan huis. “Maar het is vooral dat laatste waar de focus op ligt”, zegt Mechelaar Stijn Mariën (32). “Ik ga bij de mensen thuis koken. Ik bereid er alles vanaf nul. Ideaal zijn feestjes voor 10 à 12 personen.”

Stijn begon met zijn zaak als zelfstandige bijverdienste. Overdag werkt hij in de bedrijfskeuken van de Federale Overheidsdienst Economie. Hij volgde een koksopleiding in Brussel en bij Coloma in Mechelen.

Alles wordt ter plaatse bereid
“Hoe het in zijn werk gaat als je mij wil inhuren? Ik ga voordien altijd eens op gesprek bij de mensen thuis. Zo kan ik meteen ook de keuken zien en mijn menu eventueel aan passen aan de keukenapparatuur die beschikbaar is. De klanten kunnen kiezen uit een drie- of viergangen menu. Dat kunnen we samen kiezen of ze kunnen een menu kiezen dat ik zelf opstel. De dag van het feest zelf, kom ik al vroeg toe en bereid ik alles ter plaatse. Ook de bediening doe ik, tenzij de mensen dat natuurlijk liever zelf doen.”

Zeg nooit, nooit
Voor Stijn is dit zijn eerste ervaring als zelfstandige. Of hij dit ooit fulltime wil doen is nog even afwachten. “Maar zeg nooit, nooit”, klinkt het. Ondertussen loopt zijn orderboekje stilletjes aan vol. Stijn mikt vooral op klanten uit de ruime regio Mechelen. “Als het verre verplaatsingen zijn dan wordt het moeilijk om alle voedingswaren op een hygiënische manier te verplaatsen”, besluit hij.