Café

Jeugdvrienden nemen dorpscafé Vivelamour over

LEEST – Simon Lauwens (26), Dimitri Collen (28) en Ward Dons (25) worden binnenkort voor het eerst in hun leven zelfstandige ondernemers. De drie jeugdvrienden nemen het bekende dorpscafé Vivelamour over in het centrum van Leest. Op 20 maart openen ze de deuren.

De drie vrienden zijn niet alleen geboren en getogen in de Mechelse deelgemeente Leest, ze speelden er ook samen voetbal en waren samen in de Chiro. Bovendien maken ze deel uit van de vriendengroep die het festival voor elektronische muziek, ‘Lost’, organiseerden.

Gloriejaren
De vader van Ward Dons was vroeger al uitbater van Vivelamour. Ondertussen waren er al twee andere eigenaars. “Toen het café terug over te nemen stond, bleek dat we alle drie wel interesse hadden. We hebben dan even samen gezeten en besloten om er voor te gaan. We willen de ‘Vive’ terugbrengen naar zijn gloriejaren”, klinkt het bij Simon Lauwens.

Niet alleen de Leestenaars zijn welkom in de zaak, maar ook mensen van buiten de gemeente. Momenteel knappen de nieuwe uitbaters het interieur op. In dat interieur wordt een prominente plaats voorbehouden van oude foto’s van Leest. Aan de achterzijde van het café wordt het ‘rookkot’ verwijderd en het terras uitgebreid.

Vaste job opgezegd
“Of het niet moeilijk wordt om met z’n drieën in dit avontuur te stappen? Het zal een hele uitdaging zijn. Iedereen zal z’n uren kloppen. Maar we gaan er 100% voor. We hebben alle drie onze vaste job opgezegd. Het zijn onze eerste stappen als ondernemer”, vertelt Simon.

Openingsweekend
De vernieuwde Vivelamour gaat van start met een openingsweekend van 20 tot 22 maart. Op vrijdag is er een party, op zaterdag een gratis vat en op zondag wordt het iets rustiger. In april is het voor de drie nieuwbakken cafébazen uitkijken naar Posse Leest.