Digitale handshake

Coronavrees? Geef een digitale handshake !

MECHELEN – Nu er steeds meer gevallen zijn van mensen die besmet zijn met het coronavirus, promoot Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen de digitale ‘handshake’. De bedoeling is dat jouw GSM de taak van je hand overneemt.

“In plaats van echt een hand te geven, laat je jouw gsm het werk doen. Zo vermijd je fysiek contact”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van de Voka-Kamer. “Dit kan zeker een alternatief zijn”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “En het verhoogt het bewustzijn bij mensen, dat ze best geen hand geven.”
Hoe de digitale handdruk precies werkt, kan je hier zien.

“Je doet eigenlijk dezelfde beweging als normaal. Maar in plaats van echt een hand te geven, laat je jouw gsm het werk doen. Als je twee gsm-toestellen bij elkaar in de buurt houdt, kunnen die elkaars LinkedIn-profiel in 1 seconde ‘scannen’. Via een QR-code. Zo houd je een meter afstand van elkaar, vermijd je fysiek contact maar weet je toch wie je gesprekspartner is”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van de Voka-Kamer.

“We horen bij mensen dat het niet eenvoudig is om géén hand te geven op een event of tijdens een vergadering met nieuwe gesprekspartners en klanten. Het komt vaak onpersoonlijk over. Vandaar dat we de digitale handdruk gaan promoten op events en vergaderingen als alternatief”, zegt Laveren.