Feestje 1 jaar

LAB900 wil doorgroeien op alle vlakken

MECHELEN – Het Mechels IT-bedrijf LAB900 van oprichters Kristof Stevens, Maarten Heremans en Johan Cosemans bestaat nog maar een goed jaar, maar schoot in die tijd als een speer uit de startblokken. En daarmee is de honger van LAB900 nog lang niet gestild.

LAB900 bouw moderne, gebruiksvriendelijke webapplicaties en mobiele apps in opdracht van hun klanten. “We vertrekken altijd vanuit de noden van de eindgebruiker, zo zijn we zeker dat onze software de juiste problemen oplost. De manier van werken is voor ons cruciaal, we zijn gepassioneerd door de “Agile” methodologie, in een korte doorlooptijd leveren we maximale waarde voor de gebruiker van de app. Sommige apps worden op 1 week gemaakt, andere, meer complexe apps, werken we af op een traject van 3 maanden”, legt Maarten Hermans uit.

Agile coaching
Naast het bouwen van software doe LAB900 ook aan Agile coaching. Vele bedrijven zijn op zoek naar een manier om de samenwerking tussen mensen te verbeteren door enthousiasme en motivatie in hun teams op te wekken. Door workshops en coachings begeleidt LAB900 die klanten naar een meer Agile manier van werken.

Ambitieus
LAB900 is opgericht in oktober 2018 met drie mensen. “Intussen zijn we een team van 7. We zijn begonnen met 1 grote klant, maar intussen zijn onze mensen aan het werk bij verschillende klanten binnen en buiten het Mechelse”, zegt Maarten. “We hopen in ons tweede bestaansjaar nog eens te verdubbelen in grootte. We hebben sinds afgelopen zomer ons kantoor geopend in het Notarishuis in de Huidevettersstraat (vlak naast De Vleeshalle). Ondanks onze snelle groei, is het voor ons het allerbelangrijkst dat onze bedrijfscultuur en waarden behouden blijven. In de toekomst zullen we samen de juiste manier vinden om dit op zo te doen waarbij iedereen zich goed en in zijn waarde voelt, bijvoorbeeld door zelfsturende teams op te zetten – eerder meerdere kleine Lab900’s dan één grote, hiërarchische organisatie. Daarnaast willen we een officiële Google partner worden. Hiervoor hebben we de expertise in het ontwikkelen van applicaties in de Google omgeving, en we zorgen voor Google-certificatie van onze software ontwikkelaars.”

Stad Mechelen
Een van de klanten van LAB900 is de stad Mechelen. “Ze zochten een manier om hun stadsbeleid omtrent milieu en diversiteit om te zetten in concrete objectieven en maatregelen. Met Lab900 hebben we hen ondersteund door workshops te faciliteren waarin ze dit met hun team concreet konden uitwerken.”