Parkeren

Slimme parkeermeters voor handelscentrum Bonheiden

BONHEIDEN – Sinds maandag kan je op sommige plaatsen in het centrum van Bonheiden enkel nog kortparkeren. Daarvoor plaatste de gemeente borden bij de parkeerplaatsen met een aftelklok. Van zodra iemand de wagen parkeert beginnen de dertig minuten parkeertijd duidelijk zichtbaar af te tellen.

Er werden zes slimme parkeerplaatsen met een aftelklok ingericht. Op die plaatsen kan je dertig minuten gratis parkeren. Wanneer er een wagen toch langer blijft staan dan verwittigd de slimme parkeerplaats, een ambtenaar die een boete kan uitschrijven. Wie langer dan dertig minuten parkeert zal de aftelklok ook op rood zien springen en wordt er weergegeven dat er geen resterende parkeertijd meer is.

De slimme parkeerplaatsen zijn bedoeld om de parkeerrotatie in het handelscentrum te verbeteren. De handelaars zijn over het algemeen tevreden met de nieuwe maatregel. Er komen sneller parkeerplaatsen vrij waardoor klanten die voor een snelle boodschap komen dichter bij de winkel kunnen parkeren. Wanneer die parkeerplaats er vroeger niet was, was de kans groter dat diezelfde klant de boodschap uitstelde of naar de concurrentie ging.

De gemeente zal het nieuwe systeem evalueren en mogelijk uitbreiden naar de Lange Dreef in Rijmenam.