December 2017 – 2

Bijzaak: Met de complimenten van de chef

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Nu zondag 1 maart is het complimentendag. Een dag die, in tegenstelling tot Valentijn of secretaressendag, nog niet gecommercialiseerd is maar gewoon draait om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering. Dat zijn twee dingen die je niet in een winkel kan kopen en misschien juist daarom de mens het diepst raken.

Ik wil daarom van de gelegenheid profiteren om een aantal mensen te bedanken.

In de eerste plaats bedank ik de voorzitters en bestuurders van alle politieke partijen in dit land. Ik bedank ze omdat ze zich dag in dag uit, de klok rond, 200% inzetten om een regering te vormen. Ik wil ze vertellen hoe zeer ik het apprecieer dat ze daarbij hun eigen politieke visie opzij schuiven om bruggen te bouwen. Het doet deugd om te zien hoe ze alles in het werk stellen om de welvaart van dit land te vrijwaren en om onze economie op recordkoers zetten. Het is hartverwarmend om te zien hoe persoonlijke belangen daarbij geen enkele rol spelen en dat louter de burger centraal staat in elke beslissing. Echt bedankt dames en heren politici, ik kan mij niet voorstellen hoe ons land zou kunnen blijven draaien zonder jullie vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Wie ik ook – maar dan oprecht – wil bedanken zijn de ondernemers. De kleine, iets minder kleine en de grote zelfstandigen die zich elke dag dubbel plooien voor hun klanten. Het zijn stuk voor stuk mensen die via belastingen en taxen hun steentje – of zeg maar gerust steen – bijdragen aan de welvaart in onze samenleving. Ik dank ze omdat ze zich, tegen de weinig ambitieuze klimaatplannen van de beleidsmakers in, toch dagelijks inzetten om op een duurzame manier te ondernemen. Gewoon omdat ze weten dat dat het beste is voor de mensen. Ik dank al die ondernemers omdat ze dag in dag uit de ontelbare administratieve regeltjes trotseren om hun producten en diensten aan de man te brengen. Gewoon omdat ze ondernemend zijn.

Last but not least dank ik ook u, lieve lezer. Een welgemeende ‘dankuwel’ om via Made in Mechelen het lokale economische nieuws op de voet te volgen. Iedere ‘vind ik leuk’, iedere reactie en iedere nieuwe volger is voor mij een stimulans om nog beter te doen. Oprecht bedankt !