decathlon

Na geslaagd Mechels proefproject breidt Decathlon thuislevering per fiets uit

MECHELEN – Na een proefproject in Mechelen, Luik en Charleroi heeft de sportketen Decathlon beslist om de thuisleveringen per fiets uit te breiden naar vijf andere steden. Binnenkort kan deze service ook in Evere, Antwerpen, Gent, Brugge en Bergen.

Het nieuwe systeem van thuisleveringen werkt snel en simpel. Klanten die tijdens werkdagen online een bestelling plaatsen voor 17 uur, krijgen diezelfde dag nog hun product thuis geleverd per elektrische fiets. Als het tenminste op voorraad is in de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel.

Het zijn de Decathlon-verkopers zelf die de pakjes rondbrengen in een straal van 15 km rond de winkel. Het gaat uiteraard voornamelijk om kleinere volumes maar ook grotere leveringen, zoals een fitnesstoestel, zijn mogelijk.

Decathlon werkt hiervoor samen met Urbike, een Brusselse coöperatieve vennootschap die bedrijven helpt bij de ‘modal shift’. Daarvoor wordt een cargofiets met aanhangwagen ingezet.

“Leveren per fiets is de toekomst voor de binnenstad. Bovendien past dit duurzaam transport in de visie van Decathlon om sport op een duurzame manier toegankelijk te maken voor een breed publiek”, zegt Ina Vandercappellen van Decathlon aan het online magazine Gondola. “In plaats van te concurreren met pure online spelers in e-commerce, brengen we onze sportproducten op een sportieve manier bij de klanten. Medewerkers zullen volgens een beurtrol instaan voor de leveringen.”

Klanten betalen 5 euro voor een levering op dezelfde dag. Naast dit nieuwe fietstransport blijft ook de traditionele gratis pakjeslevering bestaan, vanuit een centraal depot en met een leveringstermijn van 24 tot 48 uur.