Mechelen-Blok-I-infra_27mrt17_6895

Projectontwikkelaar Cores-Vanhout verwerft grond van Fluvius voor project Keerdok

MECHELEN – Nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van het multifunctionele parkeergebouw op de zogenaamde ‘Eandistip’. Nu is ook het aangrenzende stuk grond van twee hectare verkocht om het te herontwikkelen naar wonen.

Midden 2019 plaatste de stad samen met eigenaar Fluvius de verkoop van het deel van de Fluviussite in de markt. Het perceel werd nu toegewezen aan het consortium Cores–Vanhout.
Het is een nieuwe stap in het woonuitbreidingsproject Keerdok. In 2019 opende hotel Van der Valk reeds de deuren en onlangs werd begonnen met de afbraak van een eerste gebouw op de Inter-Beton site.
Fluvius rondde vorig jaar de duurzame renovatie van hun kantoorgebouw af waardoor een groot deel van hun site voor herontwikkeling naar wonen kon worden vrijgemaakt.

“De realisatie van het parkeergebouw op de Eandissite is in volle voorbereiding. Daarom wordt er nu werk gemaakt van de volgende stap: de verkoop van de aangrenzende site. De Eandiswijk heeft het potentieel om te transformeren tot een volwaardig kwalitatief stadsdeel. De nieuwe wijk is opgevat als een woonomgeving met grote landschappelijke kwaliteiten en een hoge standaard op het vlak van duurzaamheid”, zegt schepen van Stadsvernieuwing, Greet Geypen (VLD-Groen-M+).

Volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan kunnen er op het perceel Eandiswijk maximaal 266 woningen gerealiseerd worden waarvan minstens 21 grondgebonden eengezinswoningen. “Ongeveer 30% van de site kan bebouwd worden, wat zeker naar de Afleidingsdijle toe garanties biedt voor een zeer groene invulling van de site”, aldus Greet Geypen.

De realisatie van de woningen kan ten vroegste starten na de opening van de nieuwe Parking Keerdok begin 2022. Over de Afleidingsdijle komen er tussen de nieuwe Eandiswijk en het Rode Kruisplein twee bruggen: een brug voor voetgangers en fietsers en een tweede brug voor lokaal autoverkeer. De aanbesteding voor deze bruggen wordt nog voor de zomer gelanceerd.