Wim De Backer Modemdag 2019

Modemdag toont nieuwste technologie ten dienste van mensen met een beperking

MECHELEN – Vandaag, dinsdag 4 februari, toont Thomas More in Mechelen samen met een aantal toonaangevende bedrijven en onderzoekscentra de nieuwste toestellen, apps en technologische hulpmiddelen, die communicatie voor mensen met een beperking ondersteunen en vergemakkelijken.

Aan een gesprek deelnemen, een agenda bijhouden, berichten versturen, skypen, iets op Facebook of Instagram plaatsen… Het zijn doodgewone dingen voor doodgewone mensen, maar enorme uitdagingen voor mensen met een beperking. Een groeiend aantal technologische hulpmiddelen helpt hen om met hun omgeving te communiceren.

De toestellen die worden voorgesteld zijn geen saaie apparaten. Vibe en Oase, twee hulpmiddelen die op de Com@Modemdag voorgesteld worden, kregen zelfs een Henry van de Velde Gold Award 2020, de belangrijkste designprijs in België.

Modem is een netwerk van expertorganisaties die mensen met een beperking en zorgorganisaties helpen met technologische hulpmiddelen, die communicatie ondersteunen. Modem verzamelt en verspreidt informatie over technologie, die personen met een beperking kan helpen. Modem werkt onder de vleugels van de Thomas More-hogeschool.

De Com@ModemDag vindt plaats bij Thomas More, Campus De Vest aan de Zandpoortvest 60 van 9.30 tot 16.30 uur.