Tuincentrum Thiels

Thiels uit Heist-op-den-Berg verkozen tot Tuincentrum van het jaar

HEIST-OP-DEN-BERG – Op vrijdagavond 31 januari werden door de Belgische Tuincentra Vereniging voor de vijfde maal de Garden Centre Quality Awards uitgereikt aan talrijke verdienstelijke tuin- en plantencentra uit Vlaanderen en Wallonië. Tuincentrum Thiels uit Heist-op-den-Berg kreeg als enige vijf sterren en werd verkozen als tuincentrum van het jaar.

De Belgische Tuincentra Vereniging sleutelde voor deze vijfde editie aan het concept met een aantal vernieuwende elementen.

Een eerste vernieuwing was de toevoeging van het woordje “quality” in de benaming omdat in de beoordeling door de vakjury de nadruk ligt op de kwaliteit van het bedrijf zoals die door de klant ervaren wordt.
Nieuw was ook het uitreiken van kwaliteitssterren binnen een schaal van 1 tot 5 sterren. Dit vervangt de vroegere waardering van goud, zilver en brons, wat toelaat meerdere verdienstelijke bedrijven te waarderen met een award.
Ten slotte werd in de beoordeling door de vakjury meer nadruk gelegd op de beleving van het bedrijfsbezoek door de consument. De beoordeling door de jury is gebaseerd op twee onaangekondigde bedrijfsbezoeken in mei-juni en in oktober-november.

Voor deze vijfde editie schreven 42 bedrijven zich in waarvan 16 tuincentra uit Vlaanderen,
11 plantencentra uit Vlaanderen en 15 tuincentra uit Wallonië.

Bij de uitreiking van de Garden Centre Quality Awards kreeg Tuincentrum Thiels uit Heist-op-den-Berg als enige van de 42 bedrijven vijf sterren van de jury. Bovendien kreeg het ook de titel van ‘Tuincentrum van het jaar’.