Nieuwjaarsreceptie Mechelen MeeMaken 2020 (16)

Stad Mechelen en handelaars maken toekomstplannen bekend

MECHELEN – Woensdag verzamelden zo’n 300 handelaars in Hotel Van der Valk voor de nieuwjaarsreceptie van Mechelen MeeMaken. Schepen van Economie Greet Geypen (VLD-Groen-M+) en de handelsvereniging maakten bij die gelegenheid een aantal nieuwe initiatieven bekend.

De Onze-Lieve-Vrouwestraat en de IJzerenleen worden autoluw gemaakt. De werken om het kernwinkelgebied te versterken starten in het voorjaar van 2021. De budgetten daarvoor liggen vast en een ontwerper werd aangesteld.

In april start een tweede route met de Shopping Shuttle die dan ook het zuidelijk deel van de stad zal bedienen (Hoogstraat, Ijzerenleen, OLV-straat).

Horeca Vlaanderen en Horeca Mechelen zijn actieve partners in de nieuwe starterswerking van de stad.

Met het winnen van de European Green Leaf Award, heeft Mechelen financiële middelen gekregen om duurzaamheid verder te implementeren. Er is een overeenkomst afgesloten met Mechelen MeeMaken om handelaars financieel te ondersteunen bij de omslag naar duurzaamheidsmaatregelen.

Maar ook de uitdagingen waar de stad voor staat kwamen aan bod.

Het stadsbestuur wil een oplossing vinden voor de Centerparking in de Blauwehondstraat.
De heraanleg van de Geitestraat moet opgestart worden.
Een belangrijke prioriteit is het digitaliseren van de dienstverlening. Het doel is om een gepersonaliseerd e-loket voor ondernemers uit te bouwen waar digitaal aanvragen kunnen gebeuren.

“Een stad die zichzelf graag dynamisch wil noemen moet haar ondernemers koesteren en een positief ondernemersklimaat creëren. Ondanks de positieve resultaten mogen we niet op onze lauweren rusten, er ligt nog heel wat werk op de plank”, zegt schepen Greet Geypen.

Fotocredit: Eddy Verschueren.