Bjorn Siffer

Mechelen ontvangt meer congrestoeristen in 2019

MECHELEN – Het congrestoerisme zit duidelijk in de lift in Mechelen. Er worden steeds meer meetings, congressen of teambuildings georganiseerd in de Dijlestad. Dat zorgde in 2019 voor een stijging van het aantal MICE-aanvragen (Meetings, Incentives, Conferencing en Exhibitions) met maar liefst 31% ten opzichte van 2018.

De stijging van 31% is uitzonderlijk want de voorbije jaren was er telkens een lichte groei. De cijfers komen van Meet in Mechelen. Dat is het congresbureau van de stad Mechelen. In totaal werden er 268 dossiers geopend, waarvan er zo’n 150 (56%) ook effectief werden omgezet in een boeking. Negen op de tien aanvragen kwamen uit België, de overige vooral uit Nederland.

Volgens schepen van Toerisme, Björn Siffer (VLD-Groen-M+) zijn vooral de centrale ligging en de vlotte bereikbaarheid van Mechelen de belangrijkste troeven. “Maar ook de compacte en levendige historische binnenstad vol boeiende verhalen zetten Mechelen met succes op de MICE-radar. We hebben dat te danken aan de vele enthousiaste partners en ambassadeurs op het veld. Vanuit het beleid zorgen we dan weer dat er voldoende ontmoetingsruimtes en overnachtingsplaatsen zijn”, klinkt het bij de schepen.

Meet in Mechelen wil nog verder blijven inzetten op dit ‘congrestoerrisme’. Daarom organiseert men bijvoorbeeld ontdekkingsdagen om meeting- en eventplanners te laten kennismaken met Mechelen en het Mechelse aanbod. Tegelijkertijd neemt Meet in Mechelen ook zelf deel aan vakbeurzen en netwerkevents.