Goed voor druk

Mechelse postzegeldrukkerij viert 75 jaar Suske en Wiske

MECHELEN – Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Suske en Wiske maakt bpost een speciaal postzegelvel dat helemaal in het teken staat van de iconische stripfiguren. Samen met de dochter van Willy Vandersteen kwamen de striphelden vrijdag persoonlijk een ‘goed voor druk’ geven in de Mechelse postzegeldrukkerij.

De Suske en Wiske-postzegels zijn meteen de start voor het feestjaar van de striphelden. Het eerste album – Het eiland Amoras – verscheen in 1945. Ondanks het feit dat, Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske al overleed in 1990 blijft studio Vandersteen tot op de dag van vandaag nog nieuwe albums uitbrengen.

Suske en Wiske kwamen beiden in hoogsteigen persoon ‘goed voor druk’ geven voor hun eigen postzegel in de postzegeldrukkerij van Mechelen. Ze keurden hun persoonlijke postzegel goed en daarna werden de eerste postzegelvellen gedrukt. Ook Chris Vandersteen, de dochter van Willy Vandersteen, de CEO van Standaard Uitgeverij en de creatieve ontwerper van de postzegel waren bij dat plechtige moment aanwezig.