Sloopmachine

Fabriek van Inter Beton maakt plaats voor woonuitbreiding

MECHELEN – Nog deze week starten de eerste werken op de site van Inter Beton aan het Keerdok in Mechelen. Een van de loodsen wordt afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe brug over de Afleidingsdijle. Het is de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuw stadsdeel.

Op termijn verdwijnt de volledige Inter-Beton fabriek en transformeert de buurt in een autoluwe site met duurzame appartementsgebouwen én een gloednieuw stadspark van ongeveer een hectare groot. De industriële activiteit zal helemaal verdwijnen. In de plaats komen duurzame appartementen waarvan de bouw normaal gezien zal starten in het najaar van 2022.

“We zitten de komende weken intensief samen met de stad Mechelen en zijn er van overtuigd dat deze constructieve samenwerking tot een vlot vergunningsproces zal leiden. Het is ons eerste vastgoedproject in Mechelen en we zijn vastbesloten om het Keerdok de heropwaardering te geven die het verdient. We creëren bewust veel groen rondom de appartementen en geven de zwakke weggebruiker voorrang”, vertelt Kathleen Dewulf, Managing Partner Global Estate Group.

De plannen voorzien ook dat Mechelen er een nieuwe, groene long bijkrijgt. Naast de twee appartementsgebouwen komt er een stadspark van ongeveer één hectare groot. Het stadsbestuur van Mechelen is alvast opgetogen met de nieuwe plannen van de projectontwikkelaar voor het Keerdok.

“We evolueren steeds meer van planfase naar uitvoering. Het hotel Van der Valk Mechelen opende recent de deuren en de omgeving staat nog voor grote veranderingen met een vernieuwd Rode Kruisplein, vernieuwde kades, een stadspark en Parking Keerdok. Deze site heeft het potentieel om te transformeren tot een volwaardig kwalitatief stadsdeel en door de verbinding met de binnenstad breiden we ons stadshart uit”, legt Greet Geypen (VLD-Groen-M+), schepen van Stadsontwikkeling uit.